Dan Barna şi Dacian Cioloş au anunţat alianţa pentru prezidenţiale: Barna va fi în turul doi cu Iohannis VIDEO

Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii Alianței USR-PLUS, au anunțat oficial că vor merge în tandem la alegeri, Dan Barna urmând să fie candidatul pentru prezidențiale. Ambii și-au declarat convingerea că Dan Barna se va confrunta în turul doi cu Klaus Iohannis.

21 iul. 2019, 07:45
Dan Barna şi Dacian Cioloş au anunţat alianţa pentru prezidenţiale: Barna va fi în turul doi cu Iohannis VIDEO

Dan Barna și Dacian Cioloș au anuțat oficial tandemul pentru viitoarele runde de alegeri: Barna pentru președinție, Cioloș pentru funcția de premier.

„Obiectivul nostru este ca eu, în calitate de candidat al alianței USR-PLUS, să ajung în turul al doilea. Este o probabilitate evidentă că președintele Iohannis va fi celălalt candidat din turul al doilea, reprezentantul PNL. Pentru România va fi un semn de mare normalitate și însănătoșire să aibă opțiunea în turul doi între candidatul PNL și candidatul USR-PLUS”, a declarat duminică Dan Barna.

Și Dacian Cioloș este încrezător că Dan Barna va intra în turul doi, cu Klaus Iohannis.

„Există șanse mari ca pentru prima dată în ultimii 15-20 ani să avem în turul doi al alegerilor prezidențiale candidați care provin din forțe democratice, pentru că PSD-ul din păcate nu îl putem considera o forță democratică, acolo e o forță de clan unde grupuri de interese acționează în comun și au luat ostatici, menținând zone de sărăcie. Lucrurile acestea trebuie să se termine în România”, a afirmat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, a declarat vineri seara că la negocierile cu conducerea USR s-a decis ca Dan Barna să fie candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, iar el să fie candidatul pentru funcţia de premier, însă propunerea trebuie validată de structurile de conducere ale celor două partide.

„Duminică, la ora 11,00, împreună cu Dan Barna vom avea o conferinţă de presă şi vom anunţa acolo rezultatul acestor negocieri, după ce rezultatul va fi confirmat de conducerile celor două partide. Azi am finalizat discuţiile, dar avem o procedură internă: structurile de conducere – consiliul naţional la noi, comitetul politic la USR – trebuie să ia cunoştinţă de rezultatul acestor negocieri, să le aprobe şi abia după aceea putem vorbi de încheierea discuţiilor şi a negocierilor. Este vorba de respectarea unei proceduri interne în partid şi de respect faţă de conducerile celor două partide”, a anunțat Dacian Cioloş vineri.