Dan Barna: „Suntem optimişti. Sunt foarte puține alternative de guvernare”

Dan Barna a precizat în cadrul unui interviu la B1 TV că este optimist în ceea ce privește viitorul guvernării în România.

12 oct. 2021, 21:59
Dan Barna: „Suntem optimişti. Sunt foarte puține alternative de guvernare”

Dan Barna

a precizat în cadrul unui interviu la B1 TV că este optimist în ceea ce privește viitorul guvernării în România.

„Suntem optimişti. sper să facem paşi spre o guvernare stabilă în zilele următoare.
Eu astept intalnirea de maine. realitatea e ca sunt foarte putine alternative de guvernare în Romania. „, a precizat Dan Barna.

Liderul USR a precizat că deși există mai multe alternative de guvernare, refacerea coaliției este cea mai facilă la momentul de față.

„Sunt foarte puține alternative de guvernare în România în ziua de astăzi. Există varianta reconstituirii coaliției, alternativa cea mai facilă. Orice alt scenariu e mult mai complicat. Am vazut declarațiile PNL-ului. Refuzul de a continua pe această structură pentru care există un acord de coaliție.”, susține Barna.

Dan Barna consideră că înainte de a face propunerea de premier, Iohannis s-a consultat în această privință cu liberalii.

„Am votat o moțiune împotriva unui premier care nu  a mai respectat un protocol. Nu cred ca președintele Iohannis a făcut o propunere dacă nu ar fi avut un dialog despre această propunere cu PNL-ul pe care îl susține si reprezintă. Daca nu se merge pe linia coaliției. PNL va trebui să obțină susținerea coaliției.”, a mai adăugat Barna.

Dan Barna despre desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier: „Am fost surprins”

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar  putea renunța la propunerea de premier, Dan Barna a refuzat să dea un răspuns clar și a menționat că rămâne la atitudinea Parlamentului să ia o decizie responsabilă.

„Propunerea pe care noi am făcut-o președintelui a fost o propunere foarte serioasă. Iohannis s-a plâns de faptul ca celelalte partide refuză să-și asume guvernarea, PSD-ul și PNL-ul. Noi dorim ca această coaliție să poată fi reconstruită dacă nu e posibil lucrul acesta vom merge în  Parlament.

E mai important să încheiem criza.”, a afirmat Barna.

Întrebat dacă președintele i-a dat de înțeles că-l va desemna pe Dacian Cioloș, Barna a răspuns că și el a fost surprins.

„Președintele a luat act, eu am fost surprins, dar el a luat act de propunerea noastră, a cerut detalii, am văzut că a făcut apoi această nominalizare pentru că realitatea factuală este că noi cei de la USR suntem singurii care ne-am asumat guvernarea la acest moment.”, a mai adăugat Barna.