Dan Barna: USR îl va propune premier pe Dacian Cioloş

După ce Klaus Iohannis a anunţat că Ludovic Orban şi-a depus mandatul, Dan Barna a declarat că USR în va propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. Preşedintele a anunţat consultări cu partidele, miercuri după-amiază. 

25 feb. 2020, 17:11
Dan Barna: USR îl va propune premier pe Dacian Cioloş

Dan Barna spune că USR este dispusă să intre la guvernare pentru a asigura legislaţia care prevede alegea primarilor în două tururi de scrutin.

„Alianţa USR-PLUS are o propunere (…) vom merge cu Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei USR-PLUS”, a spus Dan Barna, marţi seară, la Digi 24.

Întrebat dacă USR l-ar susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru, Barna a spus că decizia va fi luată „funcţie de scenariile reale” care se vor contura.

Liderul USR a spus că în prezent este „foarte scăzută” şansa de a fi organizate alegeri anticipate, iar USR este dispusă să participe la guvernare pentru a asigura legislaţia care să prevadă alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Iohannis a precizat că miercuri ar putea avea loc „o desemnare” şi că se va asigura că face „o desemnare bună”.