Dan Bittman, atac la Iohannis şi Orban: Dacă nu speriau populaţia zi de zi, participa lumea la alegeri

Dan Bittman îi consideră vinovati pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe Ludovic Orban pentru numărul mic al românilor care au votat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

13 dec. 2020, 14:37
Dan Bittman, atac la Iohannis şi Orban: Dacă nu speriau populaţia zi de zi, participa lumea la alegeri

Dan Bittman a lansat acuzații grave după alegerile parlamentare. Cântăreţul spune că de vină pentru numărul mic de români care au votat duminica trecută sunt autorităţile, în special preşedintele Klaus Iohannis.

 Dan Bittman: Nu mă mai miră nimic! De un an de zile asist la o grămadă de lucruri neobişnuite

„Anul ăsta, nu am vrut să ratez votul. Eu am spus că vor scădea în perioada alegerilor, dar să ştiţi că absenteismul a venit din vina celor care ne-a speriat atât de mult în luna premergătoare, pentru că, dacă nu apărea preşedintele zi de zi, seară de seară, să ne spună tot felul de năzdrăvănii, sau primul-ministru, sau toţi cei reponsabili, domnul Arafat, şi aşa mai departe.

Oamenii nu ar fi fost atât de speriaţi. Eu înţeleg că mulţi au preferat să stea în casă de frica de a nu lua virusul. Degeaba scad cifrele cu două-trei zile înainte de alegeri. Timp de o lună ţi s-a activat în minte că e destul de groasă treaba, şi atunci să nu ne mire absenteismul. Asta o spun pentru cei care se miră de rezultate, sau se miră de absenteism.

Citeşte şi Dan Bittman, petrecere în pandemie, alături de alte vedete

Nu mă mai miră nimic! De un an de zile asist la o grămadă de lucruri neobişnuite

Încep să mă obişnuiesc şi eu cu ele, dar mi se pare ciudat. Vă întreb şi pe dumneavoastră: Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne şi nişte guvernani, după care începem în instanţe, sau să ieşim în stradă să ne luptăm cu aceste guverne?

Adică, ce rost are să mai votăm dacă știm din start, că vine pandemia peste noi, că măsurile luate sunt proaste și acum trebuie să intrăm în instanțe și să ne judecăm. La ce sunt bune guvernele? Iertați-mă că vă întreb, dar eu pun problema mai adânc.

Am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave.

Am senzația că deja, dacă tot e pusă sub semnul întrebării democrația, am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave. Aceste măsuri sunt luate împotriva bunului mers al vieții, pentru că, de aia se fac acuma cozi, de aia o să se spună, a, păi, ați ieșit, v-ați îmbulzit în magazine, de aia aveți COVID în continuare, și atunci, toate măsurile astea sunt luate fără cap. Fără niciun fel de noimă. De fapt, asta mă deranjează cel mai mult, cât și de asta protestez așa liniștit, că nu e un protest violent”, a spus Bittman la Antena 3.