Dan Cămârzan, milionarul din Braşov care şi-a ucis bunica, a fost externat din spitalul de psihiatrie

Dan Cămârzan, milionarul din Braşov care şi-a ucis bunica, a fost externat din spitalul de psihiatrie. Anchetatorii au stabilit că acesta nu avea discernământ în momentul în care a comis teribila faptă și că nu poate fi tras la răspundere din punct de vedere penal.

11 aug. 2022, 21:10
Dan Cămârzan, milionarul din Braşov care şi-a ucis bunica, a fost externat din spitalul de psihiatrie
Dan Cămârzan a fost externat din spitalul de psihiatrie

Dan Cămârzan a fost externat din spitalul de psihiatrie. Luna trecută, Judecătoria Beiuș a admis cererea milionarului de înlocuire a măsurii de siguranță a internării medicale la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei. Magistrații au dispus liberarea petentului din spital fără nicio altă restricție în afară de obligarea acestuia de a urma tratament medical ambulator.

Dan Cămârzan a fost externat din spitalul de psihiatrie

Hotărârea a avut la bază un raport de expertiză medico-legală favorabilă lui Cămârzan, emisă de Institutul de Medicină Legală Timișoara pe 18 mai 2022. Afaceristul a fost reprezentat în instanță de un avocat din oficiu, al cărui onorariu va fi plătit parțial din fondurile Ministerului Justiției, scrie Fanatik.ro.

Până la această dată, procurorii nu au atacat decizia judecătorilor bihoreni, deși aveau la dispoziție 3 zile de la comunicarea copiei minutei.

Citeşte şi: Medicul care a anunţat un caz de „variola maimuței” în Rădăuți, internat la Psihiatrie

Milionarul şi-a ucis bunica sub ochii mamei lui

Amintim că pe data de 6 mai 2019, Dan Cămârzan și-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani, ca urmare a unui conflict spontan. Conform anchetatorilor, mama afaceristului a fost martor și a încercat să-l oprească pe Cămârzan, însă nu a reușit. A doua zi, Cămârzan a fost arestat preventiv.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 6 mai 2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a suprimat viaţa bunicii materne, prin exercitarea de violenţe fizice, fapta fiind comisă în locuinţa comună.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.