Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului: „România a început procedura de suspendare a dreptului de survol şi aterizare pentru aeronavele din Rusia”

România a început început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

26 feb. 2022, 15:35
Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului: „România a început procedura de suspendare a dreptului de survol şi aterizare pentru aeronavele din Rusia”

„Pot să prezint o serie de decizii pe care Task-force-ul le-a analizat şi le-a luat. În primul rând, că România a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a declarat Dan Cărbunaru, sâmbătă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.

Totodată, el a anunţat că România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

USR a scris pe pagina de Facebook a partidului, la scurt timp după declaraţia purtătorului de cuvânt al Guvernului, o listă cu măsurile pe care România ar trebui să le ia în continuare.

Citeşte şi: Raed Arafat îi avertizează pe refugiaţii ucraineni că la vamă au apărut hoţi care încearcă să profite de situaţia dramatică: „Să intre în legătură cu cei care sunt îmbrăcaţi oficial” VIDEO

„România a decis închiderea spațiului aerian pentru avioanele ruse

Guvernul urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii. Ce trebuie să urmeze?

– sancționarea companiilor rusești din România prin înghețarea activelor

– restricții la import și export

– adoptarea legii Magnițki depuse de USR în Parlament

Iar Ucrainei ajutor umanitar, financiar, dar mai ales militar.”, au scris reprezentanţii USR pe Facebook.

Citeşte şi: Primarul Kievului, Vitali Kliciko, anunţă restricţii dure de circulaţie: oricine se află pe stradă între orele 17:00 şi 8:00 va fi tratat ca un inamic