Patru miniştri, REMANIAŢI de premierul Dacian Cioloş VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri din cabinetul său. Este vorba despre ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Dan Stoenescu şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Miercuri dimineaţă, premierul va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu noile propuneri.

05 iul. 2016, 14:45

„După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. La începutul mandatului ne-am asumat câteva măsuri concrete. Unele proiecte au avansat. Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. Nu înseamnă că nu voi face şi altele dacă apar probleme.

Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj (ministrul Educaţie), Dan Costescu (ministrul Transporturi), Dan Stoenescu (ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni), Marius Bostan (ministrul Comunicatiilor). Au lucrat bine pe multe proiecte, pe altele au fost unele întârzieri. Am decis saă operez aceste schimbari pentru un nou ritm în echipa guvernamentală. Şi-au făcut în mare parte treaba, doar că vreau un nou imbold, un nou impuls”, a spus Dacian Cioloş, la Palatul Victoria.

Premierul a anunţat că miercuri dimineaţă îi va transmite preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru noii miniştri.

„Pentru Educaţie, Mircea Dumitru, rector la Universitatea Bucureşti. La Transporturi îl propun pe Sorin Buşe, manager cu un CV impresionant. A pus pe picioare Centrul de cercetare tehnologică de la Renault. Poate veni cu un impuls nou şi să grăbească anumite proiecte. La Ministerul pentru Românii de Pretutindeni i-am propus acest post doamnei Maria Ligor, în prezent ambasadorul României în Canada. La Comunicaţii voi propune un interimat, pe Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei”, a mai spus Cioloş.

Citeşte şi: Cine sunt noii miniştri propuşi de Dacian Cioloş la remaniere

După anunţul făcut, premierul Cioloş a răspuns întrebărilor puse de jurnalişti.

Intrebare: Ce intarzieri acuzati pentru fiecare ministru?

Dacian Ciolos: La Transporturi vreau sa acceleram activitatea pe executia proiectelor de autostrazi, unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine. Reforma la CNADNR, pe care o cer de cateva luni, pregatirea de noi proiecte. Am preluat guvernarea fara proiecte pregatite. Sunt unele care au inceput sa fie pregatite si trebuie sa acceleram ritmul.

La Relatia cu romanii de pretutindeni imi doresc o accelerare pe votul prin corespondenta, sa pregatim cat mai bine alegerile si cateva proiecte demarate deja care sa faciliteze reconectarea romanilor din diaspora cu tara.
Vrem sa oferim cat mai multe posibilitati pentru cei care doresc sa revina in tara.

La Educatie, lucrurile au progresat chiar foarte bine pe partea de cercetare. Imi doresc mai multa consistenta pe invatamantul preuniversitar. Mi-as fi dorit o intrare mai accelerata a CNADTCU si pe sistemul de doctorate. Afecteaza credibilitatea sistemului universitar Activitatea a intrat acum pe un fagas normal, dar mi-as fi dorit ca lucrurile sa mearga mai repede.

Intrebare: Ati convenit cu presedintele aceste nominalizari? A avut ceva de reprosat?

Dacian Ciolos: Sigur ca l-am informat pe domnul presedinte. Stiti ca noi ne vedem in fiecare luni si trecem in revista diferitele subiecte, activitati ale Guvernului. I-am comunicat intentia mea de a face aceste schimbari, intentie cu care a fost de acord. N-am avut pana acum niciodata nicio problema din partea domnului președinte legat de decizii pe care eu le-am luat cu revocarea unor ministri sau de numiri ale unor ministri. Asa cum a fost de la inceput, de cand am format echipa guvernamentala, domnul presedinte a fost intotdeauna foarte deschis si a respectat deciziile pe care le-am luat.


loading...
Partenerii noștri