Dan Diaconescu a cerut în instanţă amânarea dosarului în care e acuzat de şantaj pentru că e CANDIDAT

Dan Diaconescu i-a şocat pe judecători la procesul în care este judecat pentru şantaj. Prezentatorul TV a cerut ca procesul în care e acuzat de şantaj să se judece după 16 noiembrie pe motiv că este în campanie pentru alegerile prezidenţiale. Atât procurorul, cât şi judecătorii au fost revoltaţi de solicitarea lui Dan Diaconescu.

03 oct. 2014, 07:54
Dan Diaconescu a cerut în instanţă amânarea dosarului în care e acuzat de şantaj pentru că e CANDIDAT

Dan Diaconescu a solicitat vineri judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să amâne pe timpul campaniei electorale judecarea dosarului său în care este acuzat de şantaj. Atât procurorul, cât şi judecătorii au fost revoltaţi de solicitarea lui Diaconescu. Totuşi, jurnalistul a avut noroc. Procesul s-a amânat pentru că doi inculpaţi nu mai au avocaţi. Următorul termen este programat pentru 31 octombrie.
„Eu am cerut să fiu lăsat să îmi desfăşor campania electorală, fiindcă nu mi se pare normal ca adversarii mei, domnul Ponta sau doamna Udrea, să îşi desfăşoare campania liniştiţi, iar eu să stau aici la Curtea de Apel şi să nu mă pot întâlni cu mulţii mei susţinători”, a spus Dan Diaconescu la ieşirea din sala de judecată.

„Cam aşa cred că se va întâmpla după 16 noiembrie. Multi îşi vor pune cenuţă în cap şi vor zice „Iarta-ne, nea Dane, ca nu stim ce am facut inainte de 2 noiembrie 2014”, le-a spus Diaconescu jurnaliştilor, după amânarea procesului.

În urmă cu câteva zile, Dan Diaconescu a declarat că speră la o achitare, dar, pe  de altă parte, procurorii vor o pedeapsă mult mai mare.

Pe 18 decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, însă decizia nu este definitivă.

Prin aceeaşi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care şi acela de a fi ales într-o funcţie publică, timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei ‘Atac la persoană’.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitruş Ghezea, realizatorul emisiunii ‘Semnal de alarmă’, difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.