Dan Diaconescu: Dacă Ponta sau Iohannis vor voturile PPDD în turul II, trebuie să ne dea funcţia de PREMIER

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul PPDD la Preşedinţie, Dan Diaconescu, a declarat că, în cazul în care Klaus Iohannis sau Victor Ponta câştigă alegerile, iar el se plasează pe locul trei, cei doi vor trebui să-i acorde funcţia de premier pentru ca Diaconescu să-i susţină în turul al doilea.

17 oct. 2014, 09:18
Dan Diaconescu: Dacă Ponta sau Iohannis vor voturile PPDD în turul II, trebuie să ne dea funcţia de PREMIER

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Dan Diaconescu a afirmat, într-un interviu pentru Agerpres, că va da voturile şi acelui candidat care preia cât mai multe măsuri din programul său.

„Există şi varianta să ieşim pe locul trei, oricum şi locul trei este câştigător, fiindcă locul trei va putea obţine postul de premier, după calculele noastre. Dacă domnul Iohannis iese pe locul trei şi îmi dă voturi va trebuie să-l propun pentru funcţia de premier, iar dacă Iohannis sau Ponta vor avea nevoie de voturile noastre în turul doi vor trebui să ne acorde funcţia de premier.

Dacă voi ajunge eu pe locul trei îmi voi dori ca ziarist ce voi rămâne să arbitrez acea finală, mai ales acum în lipsa lui Robert Turcescu, care era arbitrul tradiţional, şi dacă voi putea să o fac şi cele două staff-uri vor fi de acord, voi încerca să-mi fac o opinie în timpul acelei dezbateri şi la final să mă exprim că voi da voturile unuia sau altuia dintre candidaţi. Sau să rămân la opţiunea a treia, să mă abţin de la a vota în finală sau de la a da vreun vot din partea publicului meu către unul dintre cei doi finalişti.

Mă voi consulta şi cu publicul meu. Dacă unul dintre candidaţi se jură că va prelua din cele 100 de măsuri 60, iar celălalt se jură că va prelua 40, voi da voturile mele celui care promite că va copia din programul nostru pentru salvarea României cât mai multe deziderate”, a afirmat Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  În plus, Diaconescu este de părere că o femeie nu are, în prezent, nicio şansă de a câştiga alegerile prezidenţiale. Totuşi, el este de părere că femeile ar trebui să conducă România.

„Nu, este exclus (întrebat dacă o femeie are şanse să ajungă preşedinte – n. red.). Din păcate, chiar femeile sunt cele care nu votează o femeie preşedinte. Bărbaţii poate că ar adera la un asemenea model, eu cred că oricum trebuie să dăm femeilor ce este al femeilor şi trebuie să le aducem la putere. Până una-alta acest lucru se va putea face doar printr-o femeie premier. Pentru că premierul este numit. Acea femeie premier are şansa, dacă este foarte bună, să candideze la Preşedinţie. În orice caz, femeile sunt mult mai corecte şi mult mai puţin trădătoare decât bărbaţii, puşcăriile din România sunt mult mai pline de bărbaţi decât de femei, chiar la mine partidul este condus de o femeie şi multe femei fac parte din conducere. Ce e foarte interesant e că femeile parlamentare din PP-DD nu ne-au trădat aproape deloc, în timp ce bărbaţii ne-au trădat în neştire. De aceea eu cred că femeile ar trebui să conducă România, dar deocamdată electoratul nu este de acord.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Diaconescu a mai declarat că românii vor un preşedinte puternic, iar el va prelua tot ce a fost bun de la Ceauşescu şi nu va prelua ce a fost rău la  Băsescu, Constantinescu, Iliescu şi Ceauşescu.
Pentru candidatul PPDD, preşedintele trebuie să dea tonul, trebuie să fie un model, iar ceilalţi să îl urmeze.