Dan Diaconescu, în conflict cu conducerea Administraţiei Penitenciarelor

Dan Diaconescu, închis în Penitenciarul Rahova, a adoptat strategia lui Gigi Becali. DD a făcut plângere împotriva conducerii Administraţiei Penitenciarelor, după ce a primit un răspuns negativ la o solicitare.

26 apr. 2015, 14:52
Dan Diaconescu, în conflict cu conducerea Administraţiei Penitenciarelor

Dan Diaconescu vrea mai multă libertate în spatele gratiilor. Mai exact, acesta vrea să fie închis în sistem semideschis, potrivit România TV. Într-o astfel de situaţie, DD ar putea să iasă din penitenciar pentru a presta ore de muncă, care îl pot ajuta la scăderea pedepsei, şi, de asemenea, ar putea cere mutarea într-un alt penitenciar, unde condiţiile sunt mai bune.

Solicitarea sa a primit un răspuns negativ, deoarece, potrivit legii, în cazul unei condamnări mai mare de trei ani, deţinutul va beneficia de un sistem închis. Dan Diaconescu ar putea, însă, să obţină un răspuns pozitiv, dar trebuie să îndeplinească anumite condiţii, printre care să dovedească faptul că are un comportament bun în spatele gratiilor.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

CITEŞTE ŞI: Dan Diaconescu se teme pentru viaţa lui în puşcărie. „Dacă nu o să i se întâmple ceva rău în închisoare…”