Dan Diaconescu, în arest la domiciliu: „Mă aşteptam să fiu liber, este un masacru, un linşaj. S-ar putea să mă întorc în presă, cu tot cu emisiunea”

Procurorii susţin că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu două surori gemene minore, contra sumelor de 300 – 400 de lei, în Olimp, Constanţa şi Bucureşti. Parchetul a contestat decizia
Filip Stan
07 apr. 2023, 21:00
Dan Diaconescu, în arest la domiciliu:

UPDATE> Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, vineri seară, că a contestat decizia Judecătoriei Constanţa ca Dan Diaconescu să fie cercetat în arest la domiciliu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis că judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins, vineri seară, propunerea procurorului privind luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a lui Dan Diaconescu.

UPDATE: Judecătorii au decis arest la domiciliu pentru Dan Diaconescu, deşi procurorii cereau măsura arestului preventiv de 30 de zile. „Mă aşteptam să fiu liber”, a declarat Dan Diaconescu după ce a stat trei ore în sala de judecată. „Sper ca în cel mai scurt timp toată ţara sa vada ca sunt nevinovat, multumesc mult”, a mai spus fostul patron al OTV.

„Un masacru, un linșaj, să sperăm că ușor, ușor se va dovedi că totul a fost o înscenare juridică”, a descris Diaconescu dosarul penal deschis pe numele său. Acesta a precizat că nu se afla în dulap la momentul descinderii mascaților la el acasă, așa cum s-a speculat în presă.

”Sper ca în cel mai scurt timp, toată țara și toți telespectatorii dumneavoastră să vadă că sunt nevinovat. Sunt nevinovat. Nu am dormit de 48 de ore, nici măcar una. Încerc să aflu de doi ani cine are ceva cu mine. Știam că se va instrumenta acest dosar. S-ar putea să mă întorc în presă peste câteva luni, cu televiziunea și cu emisiunea.”, a declarat Dan Diaconescu.

Omul de televiziune Dan Diaconescu urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa susţinând că acesta a întreţinut raporturi sexuale cu două surori gemene minore contra unor sume de 300 – 400 de lei, iar faptele ar fi avut loc în Olimp, Constanţa şi Bucureşti.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a afirmat, vineri, că a ajuns la concluzia că omul de televiziune este deja condamnat de către societate şi crede că singura lui şansă este să aibă parte de un magistrat independent care să nu ţină cont de informaţiile apărute în mediul online.


Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a afirmat, vineri, că a fost anunţat că va fi formulată propunere de arestare preventivă pentru clientul său.

Dan Diaconescu, reținut 24 de ore. Ce acuzații îi aduc procurorii. Prima reacție din partea omului de televiziune

“Am fost anunţat că Judecătoria Constanţa va fi sesizată cu propunere de arestare preventivă. A fost pusă în mişcare acţiunea penală astăzi, Dan Diaconescu a devenit inculpat şi în câteva minute probabil va sosi propunerea cu arestarea preventivă. Vom studia propunerea, vom face apărări în consecinţă”, a declarat Murărescu.

Întrebat dacă este adevărat că sunt imagini video cu care Dan Diaconescu este şantajat, avocatul a răspuns: “Este un dosar sensibil din toate punctele de vedere. Pe de o parte, pentru că sunt cercetate presupuse fapte de natură penală sâvârşite asupra unor minori şi atunci există o protecţie a acestui dosar cu privire la informaţiile cu privire pe care le conţine. Iar pe de altă parte, nu este plăcut pentru o persoană care aşteaptă să ajungă în faţa unui magistrat, unui judecător ca tot felul de informaţii conţinând date din dosar să fie disipate în mediul public. Eu personal, văzând ce s-a întâmplat ieri, am ajuns la concluzia că în acest moment Dan Diaconescu este deja condamnat de către societate. Singura lui şansă, şansa apărării, este să avem în faţă un magistrat independent care să nu ţină cont de informaţiile disipate în mediul online şi de această formare a unei convingeri de vinovăţie cu privire la Dan Diaconescu. Altfel, bătălia este deja câştigată de către Parchet”.

Noi detalii din dosarul lui Dan Diaconescu. De ce fapte este acuzat fostul parlamentar și ce spune avocatul său

Alexandru Murărescu a mai fost întrebat dacă este adevărat că Dan Diaconescu a fost şantajat. “Există o componentă în sensul în care m-aţi întrebat în acest dosar, dar mai multe nu pot să vă spun. Vă spun doar că el neagă cu vehemenţă şi respinge acuzaţiile formulate de către Parchet. Deja ele s-au redus ca număr de acte materiale ca urmare a apărărilor făcute de către noi. Încetul, cu încetul, sperăm pas cu pas să restabilim adevărul”, a mai transmis avocatul lui Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu, propus pentru arestare preventivă.

În 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

Magistraţii au decis ca, în cazul fondatorului OTV, să fie scăzută din pedeapsă perioada în care el a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv între 22 şi 25 iunie 2010.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani după ce iese din închisoare.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!