Dan Diaconescu scrie la fel de repede cum vorbeşte: A terminat două cărţi în închisoare

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au judecat marţi şi au respins ca inadmisibilă o plângere depusă de Dan Diaconescu prin care acesta contestă regimul de detenşie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru lantaj. După ce a fost condamnat definitiv în luna martie, Dan Diaconescu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde o comisie a decis ca el să execute pedeapsa în regim închis.

04 iun. 2015, 06:39
Dan Diaconescu scrie la fel de repede cum vorbeşte: A terminat două cărţi în închisoare

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.  

Simona Man spune, într-o interviu pentru ziarul ring, că Dan Diaconescu se crede nevinovat: „El se consideră nedreptăţit prin tot ceea ce i se întâmplă. Şi opinia publică trebuie să înţeleagă faptul că sunt foarte multe lucruri în neregulă cu ceea ce s-a întâmplat în cele două denunţuri care s-au conexat la un moment dat în acest dosar. Nu este în regulă cu ceea ce s-a întâmplat, cel puţin din informaţiile pe care noi le avem, din toate interceptările telefonice de la dosar pe care Dan a putut să le audieze. El spune că nu există niciun capăt de aţă care să ducă spre această sentinţă pe care el a primit-o. Eu am o mare durere în suflet pentru că, dacă se va dovedi că este nevinovat, cine va plăti sau cum va plăti cel care i-a dat această sentinţă nedreaptă din punctul nostru de vedere? Eu nu voi comenta niciodată o decizie a instanţei, pentru că nu am dreptul, dar mă întreb: reparaţia morală cine şi cum o va face? 

Cererea lui Dan Diaconescu pentru un regim mai uşor de detenţie, RESPINS de instanţă

Întrebată dacă l-a văzut des pe DD, Simona Man a declarat: „Nu am fost foarte des pentru că, dacă merg eu, ar trebui să fac acest lucru în locul unui membru al familiei. Ceea ce este destul de delicat. Eu merg ori de câte ori unul dintre membrii familiei îmi cedează locul. Până acum l-a vizitat soţia, necondiţionat, de fiecare dată. Şi în rest, membrii familiei. Părinţii nu ştiu să vă spun, dar fraţii lui amândoi au fost. Şi au mai fost şi alţi apropiaţi. Eu am fost de mai multe ori, ultima dată l-am văzut acum vreo trei săptămâni. Pot să vă spun că este de un optimism debordant şi are logoree. Nu poţi să vorbeşti cu el. Este atât de încrezător că nu va sta acolo, că asta nu este sentinţa lui, că este nevinovat şi că i se va face dreptate, încât, pentru el, tot ce i se întâmplă reprezintă ceva pasager, care se va termina cât mai curând posibil”. 

Nu vrea ca fetiţa să-l vadă în puşcărie

„Cu fetiţa vorbeşte zilnic la telefon. (…) El are voie s-o sune. Dar, din păcate, de la o zi la alta, lucrurile se restricţionează. Dacă la început a avut voie să vorbească de dimineaţă până seara, necondiţionat, la orice oră, bineînţeles că se plătesc aceste convorbiri, după aceea a avut voie două ore, pe urmă o oră, pe urmă 45 de minute şi acum are voie doar 35 de minute. Pentru că au fost tot felul de restricţii, nu ştiu pe ce criteriu, şi, ca măsură de corecţie pentru unii, este şi el victimă acum. Şi de aceea, nici eu nu reuşesc să comunic foarte mult cu el, pentru că toate aceste minute ţine să le vorbească cu fetiţa. (…) El nu vrea ca fetiţa să ajungă acolo (n.r. – la vorbitor) sub nicio formă. El îşi doreşte să aibă acest regim semideschis tocmai pentru a putea veni măcar o zi, două să vadă fetiţa şi să se înapoieze. Deci asta este dorinţa cea mai mare a lui: să poată merge acasă (n.r. – în permisie) să-şi îmbrăţişeze fetiţa”, a mai spus Simona Man.

Mai multe detalii pe ziarulring.ro