Dan Ilie Morega, arestat la domiciliu. Fostul prefect de Gorj va trebui să poarte o brățară de monitorizare, deși în județ nu există vreuna

Fostul prefect de Gorj, Ilie Morega, a fost arestat la domiciliu, după ce a provocat un accident, deși avea permisul suspendat. De asemenea, el este acuzat și de lovire și alte violențe, după ce a agresat o jurnalistă.

24 mart. 2024, 11:34
Dan Ilie Morega, arestat la domiciliu. Fostul prefect de Gorj va trebui să poarte o brățară de monitorizare, deși în județ nu există vreuna
Dan Ilie Morega, arestat la domiciliu. Fostul prefect de Gorj va trebui să poarte o brățară de monitorizare, deși în județ nu există vreuna

Fostul prefect de Gorj, Ilie Morega, a îmbrâncit și lovit o jurnalistă în timpul unei conferințe de presă. Asta după ce a urcat din nou la volan fără permis și a provocat un accident. Jurnalista lovită a cerut ajutorul Poliției, iar la fața locului au venit oamenii legii, dar și un echipaj de Ambulanță.

Citește și: Vloggerul Selly a rămas fără permis după ce a fost prins conducând cu peste 200 km/h: „Cumva e bine că rămân pieton”

Dan Ilie Morega, arestat la domiciliu

Procurorii Judecăriei Sectorului 1 cer, după ultimele evenimente în care a fost implicat fostul baron de Gorj, Dan ilie Morega, reținerea acestuia și revocarea controlului judiciar. Fostul prefect a chemat vineri ambulanţa după ce poliţiştii au venit să îl audieze pentru agresarea jurnalistei Digi24, Anamaria Ianc. Cadrele medicale au decis să îl trimită la Psihiatrie pentru un consult, însă a rămas internat mai multe zile.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o jurnalistă cu privire la faptul că, în timp ce se afla la serviciu, a fost agresată fizic de Dan Ilie Morega. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Asta nu este tot, pentru că fostul prefect de Gorj, Ilie Morega, a fost arestat la domiciliu după ce a fost prins a şasea oară la volan cu permisul suspendat. Judecătorii au decis să îl oblige să poarte şi o brăţară de supraveghere la gleznă, însă în județ nu există niciun astfel de dispozitiv. Această măsură va fi aplicată tocmai pentru ca autoritățile să se asigure că politicianul nu se va mai urca la volan în mod ilegal. Însă din cauză că oamenii legii nu au o astfel de brățară la dispoziție, singura metodă prin care se pot asigura că Morega respectă legea este să îl viziteze zilnic și neanunțat acasă.

Fostul prefect va sta în arest la domiciliu 30 de zile, însă până va fi plasat sub această măsură, el va mai sta la Psihiatrie pentru analize și tratament. În cazul în care Morega nu va respecta nici de această dată legea, el va fi arestat preventiv.

Citește și: Concluzia medicilor în cazul Morega: „Are discernământul diminuat și nu are dreptul de a se urca la volan”