Dan Michael Schlanger, actor, producător de film şi televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a murit

În ultimii ani, şi-a concentrat activitatea în jurul proiectului Bucharest Jewish Film Festival, ajuns anul trecut la cea de-a douăsprezecea ediţie şi care punea în lumină frumuseţea culturii evreieşti.

30 mai 2023, 18:11
Dan Michael Schlanger, actor, producător de film şi televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a murit

Dan Michael Schlanger, actor, producător de film şi televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a încetat din viaţă, a anunţat soţia artistului, Dana Schlanger.

„Dragi prieteni, vă anunţ cu imensă durere decesul soţului meu, Dan Michael Schlanger. Îl ştiţi ca actor, producător de film & televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival. Pe lângă faptul că a fost un minunat soţ şi tată a patru copii, Dan a fost totodată un bun prieten multora dintre voi.

Andi Moisescu este în doliu: ”Ne-ai frânt inimile. Dumnezeu să te odihnească. O să ne lipsești mult”
Ultima lui invitaţie lansată tuturor a fost de a viziona filmul «Rugăciune pentru un prieten». Acesta este şi mesajul meu pentru voi – de a-i transmite un gând bun lui Dan. Nu putem stabili deocamdată data înmormântării din cauza formalităţilor. Va dura până când voi anunţa detaliile. Vă mulţumesc pentru susţinere”, se arată într-un mesaj postat de Dana Schlanger pe Facebook.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, deplânge moartea lui Dan Michael Schlanger, actor, regizor şi producător, despre care afirmă că era „un factotum al culturii evreieşti în România”.

„Astăzi am primit vestea teribilă că un prieten drag a plecat mult prea devreme la Domnul. Dan Michael Schlanger, actor, regizor, producător, un factotum al culturii evreieşti în România, tată şi soţ, a vrut să se odihnească puţin… Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească, Dan! Sincere condoleanţe familiei…”, a scris Romaşcanu pe Facebook.

Potrivit Ministerului Culturii, producătorul de film şi televiziune Dan Michael Schlanger a fost un reprezentant activ al culturii evreieşti, un om aflat permanent în căutare de subiecte, de scenarii şi de idei.

Doliu în muzica românească. Un cunoscut lăutar a murit, colegii de breaslă sunt în stare de şoc
Născut în România, a fost actor la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti până în 1985, când a plecat în Israel, unde şi-a început cariera în producţia de film, continuând-o, din 1999, în Canada. A pus bazele companiei de producţie Dilemma Productions, filmele realizate de el fiind premiate la numeroase festivaluri internaţionale.

În ultimii ani, şi-a concentrat activitatea în jurul proiectului Bucharest Jewish Film Festival, ajuns anul trecut la cea de-a douăsprezecea ediţie şi care punea în lumină frumuseţea culturii evreieşt