Dan Mihalache, fost şel al cancelariei lui Iohannis: Putin „devine un model acceptabil pentru o parte dintre europeni”

Ambasadorul Romaniei în Marea Britanie, Dan Mihalache, a spus la Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov, în cadrul dezbaterii “Provocările de securitate ale României”, că, printre fenomenele care influenţează securitatea colecivă se numără prăbuşirea sistemelor tradiţionale bazate pe echilibrul stânga-dreapta, apariţa unor paride politice atipice şi derapajul Europei Centrale şi de Est spre iliberalism.

29 iul. 2018, 12:37
Dan Mihalache, fost şel al cancelariei lui Iohannis: Putin „devine un model acceptabil pentru o parte dintre europeni”

Fostul şef al Cancelariei de la Cotroeni afirmă că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin “devine un model acceptabil pentru o parte dintre europeni”, iar propaganda din mediul online face propaganda stalinistă să pară rudimentară.”Aş enumera câteva fenomene care influenţează securitatea colectivă: Prăbuşirea sistemelor tradiţionale, bazate pe echilibrul stânga-dreapta, în câteva ţări importante din UE, apariţia şi avansul luat de câteva partide atipice, vedeţi cazurile din Italia, Franţa sau Austria, derapajul clar de pe zonă Europei Centrale şi de Est spre zonă iliberalismului. Nu aş spune neapărat că asta se întâmplă şi în Romania”, a susţinut Dan Mihalache.

El a mai spus că preşedintele rus Vladimir Puţin devine „un model acceptabil” pentru o parte dintre europeni, iar manipularea din mediul online face propaganda stalinistă să pară rudimentară.

„Din punct de vedere al modelului de guvernare, Putin devine un model acceptabil, dacă nu chiar dezirabil, pentru o parte dintre europeni. Acest fapt se suprapune peste criză de leadership a spaţiului occidental. Există forme de manipulare online pe lângă care propaganda stalinistă pare rudimentară. Aici lumea discută despre Catalunia, despre Brexit”, a mai spus Mihalache.