Dan Motreanu: Demisia lui Lucian Heiuş a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie de decizia politică a PSD

Şeful ANAF Lucian Heiuş a demisionat din funcţie, la un an de la numire, postul său urmând să revină unui reprezentant al PSD

31 mai 2023, 09:11
Dan Motreanu: Demisia lui Lucian Heiuş a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie de decizia politică a PSD
Dan Motreanu atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu!

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu afirmă, marţi seară, că adevărul despre situaţia finanţelor ţării se ştie, iar demisia lui Lucian Heiuş a fost ”un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie doar de decizia politică a PSD”. Motreanu îi acuză pe social-democraţi că au ”atacat imediat”, lucru care ”spune totul despre «parteneriatul» cu PSD”.

Câciu anunţă noul şef al ANAF, Nicoleta Cârciumaru: „Eficientizarea colectării taxelor şi recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară”

”Adevărul despre situaţia finanţelor ţării se ştie! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri,  il cunoaşte fiecare angajat din Ministerul Finanţelor şi din ANAF”, a scris, marţis eară, pe Facebook, europarlamentarul liberal Dan Motreanu.

Acesta afirmă că ”demisia lui Lucian Heiuş a fost un gest de onoare pentru a salva un  ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie doar de decizia politică a PSD”.

”Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre „parteneriatul” cu PSD! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă ei răspund cu un atac pe la spate! PSD numeşte asta strategie, românii viclenie şi perfidie”, a mai scris Motreanu.

Acesta a reiterat ideea că încasările ANAF au crescut faţă de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuş.

Lucian Heiuş, şeful ANAF, a demisionat! Cine va veni să rezolve gaura de peste 20 de miliarde de lei de la buget
”Adrian Câciu a ”reuşit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deşi a introdus noi taxe. Vorbele goale ale pesediştilor nu pot acoperi incompetenţa ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanţelor şi adevărul va ieşi la lumină. Adevărul pe care deja îl ştim”, a mai transmis liberalul.

Lucian Heiuş a fost numit în funcţie în 5 mai 2022, postul revenind la acel moment PNL. Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să revină PSD odată cu punerea în aplicare a sistemului de rotaţie prevăzut în protocolul de guvernare dintre PSD şi PNL, declarau pentru Profit.ro surse politice apropiate social-democraţilor. Protocolul dintre cele două partide prevede ca Ministerul Finanţelor, la conducerea căruia se află în prezent Adrian Câciu, din partea PSD, să revină PNL. Deşi ANAF nu este prevăzut explicit în protocol, conducerea Fiscului a fost lăsată PNL, la conducerea instituţiei fiind pus preşedinte Lucian Heiuş. Conducerea ANAF ar urma însă să revină PSD pe acelaşi raţionament pe care a revenit şi PNL, anume că cine controlează Ministerul Finanţelor trebuie să lase ANAF celeilalte părţi