Dan Negru, prima reacție după ce s-a aflat că Regele Charles are cancer: „Așa a fost și tatăl meu”

Dan Negru a reacționat la scurt timp după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Boala a fost descoperită în timpul operației pentru prostata mărită.

08 feb. 2024, 11:02
Dan Negru, prima reacție după ce s-a aflat că Regele Charles are cancer: „Așa a fost și tatăl meu”
Dan Negru, prima reacție după ce s-a aflat că Regele Charles are cancer: „Așa a fost și tatăl meu”

Vestea că Regele Charles suferă de cancer a șocat o lume întreagă, la mai puțin de un an de la încoronarea lui în Marea Britanie, mulți fiind cei care și-au exprimat regretul față de monarh, printre care și Dan Negru. Realizatorul tv a menționat că situația regelui este una tristă, regăsindu-se, acum, și el, printre milioanele de oameni diagnosticați cu această boală anual.

Citește și: Carmen Harra, previziuni cutremurătoare după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer: „Sunt șanse ca anul ăsta să ajungă William la tron”

Dan Negru, prima reacție după ce s-a aflat că Regele Charles are cancer

Dan Negru a postat pe rețelele sociale un mesaj adresat sistemului de sănătate din România, în contextul veștii că Regele Marii Britanii, Charles al III-a, are cancer.

Tocmai ce am auzit la radio, din nou, știrea despre boala Regelui Charles. La noi, cancerul e breaking news doar atunci când Regele Charles îl face. Peste 100.000 de români, spun ziarele și statisticile, sunt depistați anual cu cancer în România și totuși suntem țara care dă cei mai puțini bani bolnavilor de cancer din toată Europa. În schimb, avem un buget de 8 miliarde de euro pentru armată. Suntem neputincioși în fața cancerului de multă vreme. Încă din antichitate, Hipocrate a dat numele bolii, atunci când a descoperit că tumorile se întind ca picioarele unui crab. Carcinom vine de la „karkinoma”, crab în greacă. O sută de mii de români depistați cu boala asta în fiecare an. Morții de cancer sunt anonimi, tatăl meu a fost așa. Războaiele sunt breaking news. Regele Charles, atunci când face cancer, aduce breaking news-ul în România, în țara care are peste 100.000 de oameni depistați în fiecare an cu cancer”, a spus Dan Negru pe TikTok.

Anunțul că Regele Charles are cancer a zguduit din temelii familia regală. Cel care ar urma în ordine să îi ia locul pe tron regelui, respectiv, Prințul William, a transmis un mesaj prin care le mulțumește tuturor pentru gândurile bune transmise de la aflarea veștii.

Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulţumim”, a declarat Prinţul de Wales presei şi publicului, în timp ce sosea la o cină de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra.

Citește și: Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”