Dan Nicorescu, nepotul industriaşului Dumitru Mociorniţa, pregăteşte trei proiecte imobiliare şi unul cu panouri fotovoltaice

Omul de afaceri Dan Nicorescu, nepotul marelui industriaș Dumitru Mociorniță, pregătește construcția unui bloc cu 70 de apartamente în cartierul bucureștean Dristor, într-o zonă cu locuințe și centre comerciale noi.

16 feb. 2023, 11:34
Dan Nicorescu, nepotul industriaşului Dumitru Mociorniţa, pregăteşte trei proiecte imobiliare şi unul cu panouri fotovoltaice

Dan Dumitru Nicorescu, prin intermediul firmei sale Quantum Com Invest, pregătește un bloc cu 6 etaje și 70 de apartamente lângă complexul rezidențial Dristor Park și complexul comercial Shopping Park Mihai Bravu, aflat în portofoliul grupului belgian Mitiska.

Nicorescu deține în această zonă, încă din 2007, un teren în suprafață de 1.600 de metri pătrați pe care urmează a fi construit un bloc cu o suprafață desfășurată de circa 5.600 de metri pătrați. Imobilul are în componență și două subsoluri rezervate pentru 70 de locuri de parcare.

„În momentul de față aștept autorizarea proiectului de 8.000 de metri pătrați din Aleea Emanoil Buteică. Vor fi autorizate 61 apartamente de 2 și 3 camere, în P+6 etaje și 70 de locuri de parcare în două subsoluri în prima fază, urmând ca să fie autorizat încă un etaj P+7 (nu mai mult de 20%) așa cum permite legea, ulterior. În total vor fi 70 de apartamente. Presupun că autorizația de construire va ieși în cursul lunii februarie. În funcție de condițiile economice și sociale estimez demararea investiției în cursul anului 2023. Depinde de dobânda bancară pentru clienți (ROBOR, IRCC) și de războiul din Ucraina, care influențează cererea și oferta imobiliară“, a declarat, pentru Profit.ro, Dan Nicorescu.

El estimează investiția în acest proiect imobiliar la aproximativ 16 milioane de euro.

Nicorescu mai deține două terenuri în cartierul Aviației din nordul Bucureștiului, între spitalul Medicover și clinica Oculus, pentru care are în lucru proiecte rezidențiale în stadiul de avizare la Autoritatea Aeronautică Română pentru faza PUD.

Citeşte şi: Angajări 2023. Cele mai căutate meserii acum în România. Unde se oferă 6000 de lei „în mână” pe loc

Recent, investitorul și-a înființat o nouă firmă, denumită Quantum Photovoltaic, al cărei principal obiect de activitate este producția, transportul și distribuția energiei electrice. Nicorescu spune că dezvoltă prin această firmă 3 parcuri fotovoltaice în Dâmbovița.

Omul de afaceri, originar din Târgoviște, deține și o colecție de mașini de lux, printre care se numără un Lamborghini Aventador, un Aston Martin DBS Superleggera, un Rolls Royce Phantom Coupe, un Bentley Continental GT și un Ferrari Superfast 812.

El a declarat, în trecut, că a fost acționar la Banca Românească, la Banca Transilvania și la fosta bancă Albina și că a făcut avere din textile, cafea, fier vechi și speculații bancare. Până în 2005 a deținut și fabrica de material rulant pentru căi ferate SC Întreținere și Reparații Vagone de Călători CFR Sirv Titu SA pe care a vândut-o către Astra Vagoane Călători, afacerea milionarului Valer Blidar.

Nicorescu are o vilă impunătoare pe Șoseaua Nordului, adresă la care este înregistrată și firma prin care dezvoltă blocul cu apartamente, chiar peste drum de Parcul Herăstrău.

Bunica sa din partea tatălui, Ioana, a fost sora marelui industriaș Dumitru Mociorniță, unul dintre cei mai bogați români din perioada interbelică.

Citește şi: Scumpiri alarmante în România. Analist economic: Mai mult de 40% din cheltuielile unei familii cu doi copii merg pe alimente de bază și servicii