Dan Petrescu, după a doua victorie cu Rennes, în Liga Europa: „Fără noroc nu puteam să câştigăm”

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a declarat, joi seara, după victoria de pe teren propriu cu Rennes din Grupa E a Europa League, că fără noroc formaţia sa nu se putea impune.

07 nov. 2019, 20:48
Dan Petrescu, după a doua victorie cu Rennes, în Liga Europa: „Fără noroc nu puteam să câştigăm”

„Fără sacrificiu, fără muncă, fără organizare, fără faze fixe şi fără puţin noroc nu ai cum să baţi o echipă mai bună ca a ta. Pentru că Rennes este o echipă mai bună decât CFR Cluj, în ultimele trei luni a bătut-o de două ori pe PSG. Raphinha este un jucător incredibil, Niang la fel… de fapt au foarte mulţi jucători care sunt titulari în naţionala Under 21 a Franţei. Deci e o echipă fantastică, s-a văzut ce bine a jucat.

Dar să iei 6 puncte cu Rennes este meritul incredibil al jucătorilor mei care s-au sacrificat. Iar când vrei ceva de la viaţă, de la fotbal şi te sacrifici de obicei Dumnezeu te ajută. Iar eu spun că azi am avut şi noroc. Azi fără noroc nu puteam să câştigăm cu Rennes. Apoi, bineînţeles, este şi Arlauskis. I-am spus după meci că a lucrat 3 ani cu mine şi nu mai ţin minte un meci al lui aşa de bun, poate cel când eram la Unirea Urziceni şi am jucat cu Sevilla”, a spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

Rondon a luat roşu şi e supărat pentru că e suspendat şi mai avem doar doi atacanţi pe lista UEFA, pe Omrani şi Traore. Şi se pot întâmpla multe într-o lună, Doamne-fereşte să îi pierdem şi pe ei. Pentru că noi mai avem nevoie de punct. Fără un punct nu ne calificăm mai departe. De pe bancă nu poţi să faci nimic, doar speri că jucătorii adverşi vor rata, iar când avem o ocazie să o băgăm în poartă. Iar Rondon a avut o ocazie mare de tot înainte, chiar am văzut mingea în poartă atunci… şi chiar mă aşteptam să primim gol după ocazia aia. Dar uite că tot Rondon a reuşit să marcheze un gol, lucru care arată caracterul lui puternic. Pentru că el nu a jucat prea mult, dar a fost pregătit şi a devenit eroul meciului„, a adăugat Dan Petrescu.

Dan Petrescu a menţionat că nu îi vine să creadă că formaţia sa a obţinut 6 puncte cu Rennes, echipă care a învins-o de două ori pe PSG. „Băieţii dau totul, ei dau totul mereu. Ar fi culmea ca într-un meci de Europa League să nu dea totul pe teren. Este o diferenţă de nivel pe care însă băieţii noştri o echilibrează cumva prin atitudine, prin spirit, iar publicul a apreciat aceste lucruri. Să iei 6 puncte cu Rennes este ceva… cred că încă visez. Nu îmi vine să cred, mai ales după ce am văzut cum au jucat ei cu PSG împotriva lui Neymar şi Cavani şi au câştigat. Noi mai avem nevoie de un punct, nu ar fi bine să sărbătorim prea mult în seara asta, mai ales că duminică avem meci şi nici calificaţi nu suntem„, a precizat Petrescu.

CFR Cluj a învins formaţia franceză Stade Rennes cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Grupa E a Europa League la fotbal.

Formaţia condusă de Dan Petrescu ocupă locul 2 în clasamentul grupei, cu 9 puncte, şi mai are nevoie de unul singur pentru a se califica în primăvara europeană, după ce Celtic a învins-o pe Lazio la Roma cu 2-1.


loading...