Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj fără să achite clauza de reziliere. Ce înţelegere a făcut Super-Dan cu ardelenii

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului va pleca de la campioana Ligii 1, club care nu-i va solicita achitarea clauzei de 500.000 de euro, însă Dan va cumpăra la noua sa echipă un fotbalist din Gruia.

29 mai 2018, 10:36
Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj fără să achite clauza de reziliere. Ce înţelegere a făcut Super-Dan cu ardelenii

UPDATE: Dan Petrescu şi-a reziliat, în cursul zilei de azi, contractul cu CFR Cluj! Tehnicianul de 50 de ani a negociat azi termenii despărţirii de gruparea din Gruia, alături de care a câştigat titlul de campion în sezonul recent încheiat. Cele două părţi au ajuns la un acord, astfel că antrenorul a devenit liber de contract şi va pleca în China.

Viitoarea destinaţie a lui „Super Dan” este, cel mai probabil, Guizhou Hengfeng, acolo unde e momit cu un salariu de 800.000 de euro pe an. Chinezii au făcut presiuni în ultimele zile, dar lucrurile nu s-au rezolvat imediat, din cauza clauzei de reziliere pe care tehnicianul o avea în contract: pentru a pleca din Gruia, Petrescu trebuia să plătească 400.000 de euro.

Cel mai probabil, în această săptămână se va face anunţul oficial al plecării lui Dan Petrescu de la CFR Cluj, antrenorul urmând să dea curs unei oferte extrem de tentante din China, unde va avea un salariu anual de 1,8 milioane de euro (de patru ori mai mare decât la CFR Cluj).

Deşi imediat după terminarea campionatului, şefii CFR-ului au susţinut că Petrescu poate pleca doar dacă va achita clauza de reziliere, până la urmă s-a găsit o strategie prin care Petrescu să nu mai fie nevoit, nici el, dar nici clubul la care va ajunge, să plătească despăgubiri.

Astfel, potrivit Gazetei Sporturilor, Dan Petrescu le-a transmis chinezilor că vine doar dacă clubul va cumpăra un fotbalist cu care el a colaborat la Cluj. Cum suma de transfer va fi de peste 1 milion de euro, conducătorii din Gruia vor renunţa la activarea clauzei şi Petrescu va putea să plece eliberat de orice restricţii financiare.

Un caz asemănător s-a petrecut şi la FCSB, în vara lui 2014. Reghecampf mai avea contract, însă a dat curs ofertei de la Al Hilal. Gigi Becali a invocat clauza de reziliere, iar imediat, Reghe l-a cumpărat la Hilal pe Pintilii, cu 2,5 milioane de euro.