SCANDAL DE CORUPŢIE la nivel înalt. Dan Şova spune că există o ÎNREGISTRARE a tentativei de mituire VIDEO

Ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat că s-a adresat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul în care a fost abordat de un om de afaceri care i-ar fi oferit şpagă. Mai mult, el a afirmat că există şi un martor care poate confirma faptul că directorul grupului de firme Selina a încercat să-i dea mită pentru a obţine un contract cu CNADNR, precum şi o înregistrare video a discuţiei.

10 oct. 2013, 18:35
SCANDAL DE CORUPŢIE la nivel înalt. Dan Şova spune că există o ÎNREGISTRARE a tentativei de mituire VIDEO

DNA şi-a declinat competenţa în cazul plângerii formulate de ministrul Dan Şova pe numele unui afacerist care a încercat să-i dea mită şi a trimis cazul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Ministrul spune, însă, că dosarul ar fi trebuit să fie instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Respectivul om de afaceri a venit la mine şi mi-a spus: ştiu că trebuie să dau şpagă pentru a intra la licitaţie. Eu vin direct la dumneavoastră să vă dau, aşa mi-a spus omul de afaceri care a vrut să-mi dea mită. Totuşi, DNA şi-a declinat competenţa, a spus că nu se poate ocupa de acest caz, de cazul omului de afaceri care mi-a oferit şpagă. Motivul invocat de DNA este că nu a existat prejudiciu. Cred că ar fi fost de competenţa DNA să investigheze acest caz”, a declarat ministrul Dan Şova, la România TV.

Vreau să precizez că există un martor, care este precizat în plângere şi este un membru din Consiliul de Administraţie al CNADNR şi în plângerea formulată la DNA am indicat faptul că, cu totul întâmplător, discuţia a avut loc în dreptul unei camere de luat vederi care funcţiona. Fie am să mă duc să depun mărturie la Oradea, fie procurorii de la Oradea vor face o comisie rogatorie, aşa cum garantez că din punct de vedere procedural vor face comisie rogatorie şi în China, pentru a obţine caseta cu înregistrarea discuţiei”, a subliniat Dan Şova.

CITEŞTE ŞI: SCANDAL DE CORUPŢIE la nivel înalt. Călin Roman cere Parchetului să fie CONFRUNTAT cu ministrul Şova

Beniamin Rus, patronul grupului de firme Selina, a intervenit şi el în direct, prin telefon, la România TV. „Sunt într-o poziţie nu tocmai drăgălaşă, e destul de delicat să contrazici un ministru cu care intenţionezi să ai relaţii dintre cele mai bune, pentru că eu sunt structurat cu grupul de firme tocmai pe lucrări mari. Invitaţia a venit şi în virtutea faptului că domnul ministru de Externe ne-a găsit afară undeva, în Irak, unde facem sediul unui minister, dar suntem o firmă puternică, relativ mare. De fiecare dată când am lucrat cu CNADNR au avut întârzieri foarte mari la plăţi, ni se întorc banii undeva la 257 de zile, în medie. Acum nu am de încasat de la ei, pentru că nu am mai luat lucrări de la ei din 2007”.

CITEŞTE ŞI: Cine este omul de afaceri reclamat de ministrul Dan Şova că a încercat să-l mituiască

„Dacă se reuşeşte să se ia înregistrarea de la hotel, veţi constata că discuţia a durat mai puţin de un minut, din cât am înţeles eu. Cât putea să spună un director într-un minut unui ministru? După discuţia pe care au avut-o în hol, a fost chemat la masă împreună cu martorul respectiv. Deci martorul a asistat la discuţia care a fost de fapt un monolog al ministrului, care i-a spus (lui Călin Roman, n.r.) că o să se adreseze DNA. La discuţia de pe hol, unde am înţeles că i-a dat cartea de vizită şi un fel de tabel cu participările noastre. Mi-ar fi plăcut să spun că le bea (Călin Roman, n.r.) pentru că atunci aş fi putut să cred că ar fi avut un asemenea moment, dar nu le bea omul”, a explicat Beniamin Rus.