DNA: Dan Şova îşi achita rata din ŞPAGĂ

Dan Șova lua mită chiar în perioada în care era ministru, susțin procurorii DNA, care cer pentru a doua oară aviz de la Parlament pentru arestarea senatorului.

21 nov. 2015, 08:39
DNA: Dan Şova îşi achita rata din ŞPAGĂ

Dan Șova a făcut trafic de influență și a obţinut 100.000 de euro, în tranşe lunare. Mituitorul a încetat să îi dea bani atunci când a văzut la televizor că Şova este urmărit penal în dosarul Rovinari-Turceni, alături de Victor Ponta.

Procurorii DNA susţin că Dan Şova lua mită chiar în perioada în care era ministrul transporturilor. Totul a început în toamna anului 2011, când Dan Şova a făcut trafic de influenţă pentru un contract de 100.000 euro între casa de avocatură a unei prietene şi CET Govora. Din această afacere, senatorul a câştigat lunar câte 5.000 de euro. DNA susţine că Şova primea banii în numerar, prin secretara sa. Şpaga era folosită de senator pentru achitarea ratei unui apartament de lux din Capitală, în valoare de 200.000 de euro. Iar afacerea ilegală ar fi continuat, dacă parlamentarul nu ar fi fost implicat într-un alt dosar de corupţie- cel în care este judecat şi Victor Ponta!

Avocatul denuţător, Teodor Voinescu, a renunţat să îi mai dea mită când a văzut ancheta de amploare a DNA, în cazul Rovinari-Turceni. Mai apoi, el a mers la DNA şi a făcut denunţ. Acum, soarta senatorului este în mâna colegilor lui, care urmează să voteze dacă îi ridică sau nu imunitatea.