Dan Şova, la ICCJ: Nu văd motivul pentru care şi-ar da demisia Victor Ponta

Senatorul Dan Șova a declarat luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu vede motivul pentru care premierul Victor Ponta și-ar da demisia după ce a fost trimis în judecată în dosarul "Turceni - Rovinari".

21 sept. 2015, 10:18
Dan Şova, la ICCJ: Nu văd motivul pentru care şi-ar da demisia Victor Ponta

„Nu văd motivul pentru care și-ar da demisia. (…) Orice dezbatere care se face în legătură cu dosarul se face în sala de judecată”, a declarat Dan Șova, prezent la primul termen al dosarului.

El a susținut că nu este deranjat de interdicția de a discuta cu Victor Ponta, trimis în judecată în același dosar, și că nu are niciun fel de emoție în legătură cu procesul, pentru că își va prezenta argumentele în fața magistraților.

Procesul se desfășoară în faza de cameră preliminară, ședința de judecată nefiind publică.

În dosarul „Turceni — Rovinari” au fost trimiși în judecată premierul Victor Ponta (pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”), senatorul Dan Șova (sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”), Laurențiu Ciurel (la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA), Dumitru Cristea (la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni), și Octavian Laurențiu Graure (la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni).

Singurul care a venit luni în instanță este senatorul Dan Șova, deoarece el are o măsură preventivă de control judiciar. Premierul Victor Ponta nu a fost citat.