DAN ŞOVA: Nu văd motivul pentru care Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia

Senatorul PSD Dan Şova nu crede ca premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia, susţinând ca acesta nu a făcut "absolut nimic ilegal" şi "nu a fost niciodată asociat la firma de avocatură Şova şi Asociaţii".

08 iun. 2015, 09:45
DAN ŞOVA: Nu văd motivul pentru care Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia

Dan Şova s-a prezentat luni la Poliţia Ilfov, unde trebuie să meargă în fiecare luni şi vineri, în cadrul măsurilor de control judiciar dispuse de procurorii DNA.

Întrebat dacă premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, senatorul Dan Şova a spus că nu vede niciun motiv.

„Având în vedere că nu a făcut absolut nimic ilegal, nu văd motivul pentru care şi-ar da demisia. Nu a făcut nimic ilegal”, a spus Şova.

Dan Sova a completat că nici el nu ar trebui să demisioneze din Senat, in conditiile in care nu a „încălcat legea cu nimic”.

Senatorul a susţinut din nou că Victor Ponta nu a fost niciodată asociat la cabinetul de avocatură „Şova şi asociaţii”.

„Există o foarte mare diferenţă (n.r. – între a fi asociat şi partener la o casă de avocatură), în sensul că legea reglementează parteneriatul în momentul în care cineva face parte din societate. Atât domnul Ponta, cât şi eu am luat hârtii de la Barou pentru a convinge presa că nu a fost niciodată asociat în firma de avocatură «Şova şi asociaţii». Conlucrarea profesională dintre două entităţi – că sunt societăţi civile, cabinete individuale – este reglementată de Legea avocaturii începând cu 1995. Aşa cum a fost şi la «Şova şi asociaţii», au fost mai multe conlucrări profesionale”, a declarat Şova.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta NU DEMISIONEAZĂ: „Nu sunt o victimă. Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului”

Dan Şova a venit  la sediul IPJ Ilfov pentru a stabili cu oamenii legii programul pe care trebuie să-l respecte în cadrul măsurii de control judiciar

La ieşirea din sediul Inspectoratului Judeaţean de Poliţie (IPJ) Ilfov, Şova a spus că va trebui să se prezinte în fiecare zi de luni, între orele 15.30 şi 16.00, şi de vineri, între 9.30 şi 10.00, în faţa organelor de lege.

„Nu mă încurcă cu nimic (faptul că trebuie să vin de două ori pe săptămână la poliţie – n.red.). Este decizia procurorului. (…) Este procedura penală şi o respectăm.

Aştept în continuare ca procurorul să trimită dosarul în instanţă. În instanţă formulăm şi apărări. Deocamdată, procurorul formulează acuzaţii. (…)Nu am voie să iau legătura cu domnul Ponta. Este o interdicţie impusă de domnul procuror”, a precizat Şova.

Senatorul Dan Şova a fost pus sub control judiciar, pentru 17 fapte de fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani, acesta având interdicţie să părăsească ţara şi să comunice cu mai multe persoane vizate în aceeaşi anchetă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Premierul Victor Ponta a fost de asemenea pus sub urmărire penală, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, la scurt timp, să-şi dea demisia.

Şeful Guvernului a refuzat să facă acest lucru, spunând că Parlamentul este cel care va decide. Camera Deputaţilor ar urma să discute cererea procurorilor de încuviinţare a urmăririi penale în acest caz.