Dan Şova: România trebuie să demonstreze că ia în serios rolul de comisar european

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, consideră că este foarte util pentru România să acţioneze în mod unitar, să îşi facă aliaţi şi parteneri importanţi pe plan european şi să demonstreze că ia în serios rolul de comisar european - acela de reprezentare a tuturor cetăţenilor europeni, fără a se ţine cont de partizanatele politice, transmite Agerpres.

11 sept. 2014, 15:53
Dan Şova: România trebuie să demonstreze că ia în serios rolul de comisar european

Şova apreciază că desemnarea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională reprezintă un succes pentru toată România şi o recunoaştere a rolului pe care ţara noastră şi l-a câştigat pe plan european.

Totodată, susţine Dan Şova, premierul Victor Ponta reprezintă o forţă care uneşte românii în jurul unui scop comun: susţinerea comisarului european propus de România.

‘Prin scrisoarea transmisă către toate forţele politice reprezentate în Parlamentul României, prin care este solicitată susţinerea pentru candidatul ţării noastre la Comisia Europeană, premierul Victor Ponta a demonstrat că reprezintă o forţă care uneşte românii în jurul unui scop comun, în interes naţional. Victor Ponta a acţionat într-un mod elegant faţă de reprezentanţii Opoziţiei, Klaus Werner Iohannis şi Vasile Blaga, a evitat atacurile şi a dat dovadă de o atitudine matură, deşi cei doi politicieni au încercat să saboteze România trimiţând plângeri la Bruxelles şi susţinând propaganda negativă a lui Traian Băsescu’, a arătat Dan Şova într-un comunicat de presă.