Dan Suciu despre scandalul dezinfectanţilor: Situaţia e mai complexă decât pare

Ancheta în cazul achiziţiilor de dezinfectanţi din spitale durează mai mult din cauza faptului că situaţia e mai complexă decât pare la prima vedere, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

02 iun. 2016, 15:37
Dan Suciu despre scandalul dezinfectanţilor: Situaţia e mai complexă decât pare

Întrebat la ce rapoarte făcea referire premierul Dacian Cioloș în urmă cu două săptămâni când spunea că în cazul achiziţiilor de dezinfectanţi au existat contracte „cu dedicaţie”, Dan Suciu a spus că rapoartele vor fi făcute publice atunci când îndeplinesc toate criteriile.

„O să (…) le dăm public, evident, în momentul în care ele îndeplinesc toate criteriile și premierul semnează pentru luarea la cunoștinţă a acestei situaţii. (…) În momentul în care ancheta va fi gata. Din ceea ce estimăm în acest moment, ancheta durează mai mult, situaţia e mai complexă decât pare la prima vedere și daţi-mi voie să vin cu detalii în momentul în care ancheta Corpului de control e gata. (…) Corpul de control al premierului, cât și al Ministerului Sănătăţii, ambele, sunt prezente la diferite spitale și astăzi una dintre aceste instituţii este prezentă într-un control, altele au fost prezente în cursul săptămânilor precedente”, a spus Dan Suciu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Flori Dinu, acuzată de complicitate la delapidare

Acesta a precizat că trebuie ţinut cont de faptul că o parte din anchetă este penală, iar Corpul de control, dacă apreciază necesar, poate să transmită Parchetului informaţii. „Nu-mi cereţi acum să confirm sau să infirm dacă a trimis sau nu asemenea documente Parchetului, pentru că (…) nu vreau să discut despre o procedură care (…) e într-o cercetare penală și e în curs”, a adăugat Suciu.

Întrebat dacă declaraţiile premierului din urmă cu două săptămâni au fost făcute pe baza unor informaţii venite de la Corpul de control, Dan Suciu a spus că afirmaţiile prim-ministrului au avut la bază informaţii de la data respectivă.

„Au fost făcute pe baza unor informaţii de la data respectivă (…) de la toate instituţiile pe care le coordona premierul. La data respectivă era inclusiv ministru al Sănătăţii interimar, deci avea inclusiv informaţii de la minister și de la Corpul de control al ministerului. Deci există mai multe informaţii care trebuie coroborate și care trebuie structurate ca atare. (…) O parte din aceste informaţii (…) ar putea face parte din ancheta penală”, a mai afirmat Suciu.