Dan Teodorescu, poezie pentru cei care nu poartă mască: „Problema e că nu-s toţi deştepţi ca tine, ţara e plină de proşti ca mine”

Dan Teodorescu, solistul trupei "Taxi", a publicat, într-o postare pe Facebook, o poezie dedicată românilor care nu poartă mască pe care i-a încurajat să respecte această regulă.

24 oct. 2020, 15:34
Dan Teodorescu, poezie pentru cei care nu poartă mască: „Problema e că nu-s toţi deştepţi ca tine, ţara e plină de proşti ca mine”

Poezia a devenit virală pe rețeaua de socializare, fiind distribuită de peste 5.000 de persoane pe reţelele de socializare, la doar o zi de la postare. Ulterior, Dan Teodorescu a venit cu o explicație, după ce poezia sa a fost publicată pe site-urile unor publicații din România ca fiind un atac la adresa lui Dan Bittman, după ce solistul trupei Holograf s-a declarat împotriva măsurilor impuse de autorități.

Citeşte şi Mircea Diaconu, despre măsurile luate de Guvern în plină pandemie: „Lăsaţi lumea să trăiască, suntem jalnici”

În atenția tuturor publicațiilor care au afirmat că poezia a fost dedicată domnului Bittman: Nu am declarat nimic în acest sens. Poezia este dedicată tuturor celor care nu poartă mască. Dacă ar fi fost dedicată strict domnului Bittman aş fi avut grijă să nu existe niciun echivoc. Când atac pe cineva o fac foarte clar, cu nume şi prenume. Ar fi fost drăguț să fiu contactat de redacțiile respective înainte de publicarea articolelor. Nu de alta, dar de la speculație la adevăr e cale lungă„, a scris Dan Teodorescu.

Poezia lui Dan Teodorescu pentru românii care nu vor să poarte masca de protecție:

„Eşti deştept şi ştii că nu-i nicio pandemie;

Morții sunt făcuți din pix, la mişto, se ştie.

Dar problema e că nu-s toți deştepți ca tine.

Ţara e plină de proşti (foarte proşti) ca mine.

De-asta te rugăm, în cor, să porți şi tu mască.

Ce să-i faci, atâta poate mintea noastră flască.

Dar dacă tot eşti deştept, hai, mă, fii şi bun!

Mai ales că nu e mult până la Crăciun.

Fă o faptă bună, pentru proşti, de sărbători:

Poartă mască! Îți vom fi recunoscători.

De vei fi privit, de un alt deştept, cu silă,

Zi-i că te-a rugat un prost şi că ți-a fost milă.

Nu-ncerca să ne explici, că e inutil;

Suntem proşti; nu merge nici direct, nici subtil.

Nu te mai certa cu noi, că te afectează.

Pân’ la urmă, ştii cum e: cel deştept cedează”.