Dan Tudor, DECLARAŢIE SURPRINZĂTOARE: Albulescu şi Beligan suferă de o DEMENŢĂ frumoasă

Scandaloasă la prima vedere, afirmația despre marii actori e atât de bine explicată de actorul și regizorul Dan Tudor, încât până și maeștrii Mircea Albulescu și Radu Beligan ar putea fi de acord. În opinia lui, actorul trebuie să aibă stomac de struț, suflet de martir și să îndure oricând umilința.

13 aug. 2015, 08:27
Dan Tudor, DECLARAŢIE SURPRINZĂTOARE: Albulescu şi Beligan suferă de o DEMENŢĂ frumoasă

În ciuda anilor de scenă, Dan Tudor susține că se simte „la porțile teatrului, comparativ cu marii actori” pe care îi are ca reper, scrie ziarulring.ro. „De asta au probleme cu inima și cu ficatul” În opinia lui Dan Tudor, marii actori fac un sacrificiu suprem pentru aplauze: „Visul actorilor e legat de personaje, fiecare actor urcă pe scenă dintr-o dorință nebună de a se transforma și de a trăi altă viață și de a fi recunoscută această transfigurare a lui. Asta e demența frumoasă a actorului și asta îl deosebește de orice alt creator. Actorul se transformă în interior și îl costă enorm. De asta, marii actori au probleme cu inima, rezistența și ficatul. În studenție, ni se spunea că trebuie să avem stomac de struț și suflet de martir, plus că se vehiculează termenul umilință. Și nu înțelegi de ce un om care urcă pe scenă și așteaptă să fie aplaudat trebuie să-și asume umilința. Asta înseamnă renunțarea la tine, la propria viață, pentru a te regăsi în alta”.

Citeşte şi Mircea Albulescu, prima apariţie după operaţia pe cord VIDEO

„Fac teatru cât pot reține textul”

Pentru că se consideră „muritor” în comparație cu „Beligan creatorul”, Dan Tudor vrea să-și dea duhul departe de public: „N-aș vrea să mor pe scenă, ci să fac teatru cât mă țin balamalele și pot reține textul. Molière a murit pe scenă, iar maestrul Beligan e un mare creator. Eu sunt un muritor care se ocupă cu teatrul. Eu nu văd bătrânețea decât ca pe o prăpastie”. Fost realizator TV, actorul reclamă practicile din domeniu: „Aș vrea să fac o emisiune despre oameni, nu despre cum se îmbracă, nu despre ce fată de la TV s-a mai culcat cu cine și ce cântărețe de o zi mai apar, ce asistente de două zile. Când eram angajat prin televiziuni, primeam telefoane și mi se schimbau asistentele după cum suna telefonul seara”.