Dan Vîlceanu a anunţat că pensiile vor creşte cu 6%. Când se va produce majorarea

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a confirmat că pensiile vor crește de la 1 ianuarie. Majorarea avută în vedere este de 6%.

23 oct. 2021, 10:44
Dan Vîlceanu a anunţat că pensiile vor creşte cu 6%. Când se va produce majorarea

”Pensiile vor crește cu 6% de la 1 ianuarie 2022. Suntem într-o procedură de infringement din cauza deficitului.”, a spus Dan Vîlceanu la Antena 3.

La începutul acestei luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut şi ea precizări privind majorarea pensiilor. Ea a declarat că la începutul anului următor se va anunţa cu cât vor fi indexate pensiile. „Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în  România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este în mare  parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică.

Citeşte şi Dan Vâlceanu ar putea fi premier interimar. Şedinţă de criză a PNL la Vila Lac. Cîţu: „Toate scenariile sunt pe masă”

Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legiei actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut. Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, spunea Raluca Turcan, .

De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, anunţa şi Florin Cîţu.

Citeşte şi EXCLUSIV | Vărul lui Dan Vîlceanu ar fi bătut cu sălbăticie o femeie din Gorj. „Sunt desfigurată! Am 10 copci pe faţă. Oricând poate să mutileze un copil”