Dan Vîlceanu, dezvăluiri din viaţa personală: „Nu reuşesc să economisesc foarte mulţi bani”. Salariul lunar al ministrului este de 10.000 de lei

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a făcut o serie de anunţuri importante, legate de creşterea pensiilor şi alocaţiilor, dar a vorbit şi despre veniturile sale.

23 oct. 2021, 14:24
Dan Vîlceanu, dezvăluiri din viaţa personală: „Nu reuşesc să economisesc foarte mulţi bani”. Salariul lunar al ministrului este de 10.000 de lei

Dan Vîlceanu a spus că pensiile vor creşte cu 6%, iar alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20%, ambele majorări urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

Întrebat cât cheltuie lunar pentru cumpărături, ministrul Vîlceanu a spus că este un om cu nevoi destul de simple și nu iese foarte des să mănânce la restaurant. În acest moment, salariul unui ministru din România este de 10.000 de lei. „Nu am alte venituri decât salariul şi chiria de la un imobil pe care îl am în Timişoara”. Întrebaţi câţi bani economiseşte lunar, Vîlceanu a răspuns: „Nu cred că reuşesc să economisesc foarte mult”.

Referitor la ajustarea veniturilor pensionarilor, ministrul Finanţelor a spus la Antena 3: „Conform legii pensiilor, inflaţia pe care o luăm în calcul la indexarea pensiilor, nu este cea din anul în curs, ci este cu un în urmă şi atunci practic se va lua în calcul inflaţia din 2020 şi salariul mediu brut pe economie, jumătate din salariul mediu brut. Undeva în jur de 6% va fi creşterea pensiilor de la 1 ianuarie. Oricum, un lucru este cert. Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022„.

Citeşte şi Alocaţiile copiilor vor creşte cu doar 20% de la 1 ianuarie. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

Întrebat dacă acest procent ar putea fi mărit, ministrul Vîlceanu a spus: „Dacă există o rezervă bugetară, putem să facem o ajustare, dar rămâne de văzut, pentru că aşa cum ştiţi, suntem într-o procedură de reducere a deficitului şi de consolidare fiscală. Avem angajamente ferme din punctul acesta de vedere. Pe de altă parte, o creştere a deficitului are legătură cu ce mă întrebaţi mai înainte, cu datoria publică şi atunci trebuie să fim foarte echilibraţi, pentru că atunci când creşti deficitul, rişti foarte uşor să ajungi într-o zonă de împrumuturi sau de îndatorare care să devină periculoasă”.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea Bucureştiului: „E imposibil să faci asta”