Dan Voiculescu a plecat din România

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a părăsit România joi seara, la câteva ore după ce fusese reţinut directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, informează România TV.

02 iun. 2013, 16:00
Dan Voiculescu a plecat din România

Voiculescu a plecat de pe teritoriul naţional în cursul zilei de joi, cu avionul personal, de la un terminal privat al aeroportului Otopeni.

Este acelaşi terminal de la care a încercat să plece din ţară şi Gigi Becali, înainte de a fi condamnat la trei ani de închisoare, însă situaţia lor este diferită întrucât nu există pentru Voiculescu o interdicţie de a părăsi ţara.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pe 31 mai. Imediat după anunţarea sentinţei, avocatul lui Alexandrescu a declarat la România TV că a făcut recurs la decizia de arestare preventivă. Dan Voiculescu şi fiica lui, Camelia, sunt şi ei implicaţi în cazul de şantaj. Potrivit procurorilor DNA, trustul de presă pregătea presiuni mediatice şi puneau la cale o campanie amplă de denigrare, prin Antena 3.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu l-a ameninţat pe Ioan Bendei că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

„În intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat”, susţine DNA în referatul în care solicită judecătorilor arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, apar în dosarul de şantaj în care este implicat directorul general de la Antena 1, Sorin Alexandrescu şi administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, potrivit România TV.

În referatul procurorilor, apare stenograma unei discuţii între Alexandrescu şi Dan Voiculescu privind contractul cu RCS.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu RCS?
Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Deci lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Da. Bravo. Dar nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu: Da, da. Păi am făcut aia cu un scop, dar vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.

Camelia Voiculescu a fost şi ea interceptată de procurorii DNA, dar indirect. Telefonul lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Grup, era ascultat în baza unui mandat emis de instanţe.