Dan Voiculescu, audiat la DNA în dosarul de şantaj de la Antena Group VIDEO

Dan Voiculescu a venit luni la DNA, pentru a fi audiat în dosarul de şantaj în care sunt cercetaţi, printe alţii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu. 

29 iul. 2013, 07:00
Dan Voiculescu, audiat la DNA în dosarul de şantaj de la Antena Group VIDEO

Dan Voiculescu a fost chemat la DNA pentru luni, începând cu ora 10. Motivul convocării sale este legat de faptul că din stenogramele interceptărilor din acest dosar rezultă că Dan Voiculescu era informat de către Sorin Alexandrescu despre tentativa de şantaj de care acesta s-ar face vinovat, conform procurorilor.

„Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie 1989. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă”, a declarat Dan Voiculescu înainte de audiere.

Dan Voiculescu a venit la DNA însoţit de avocaţii Sergiu Andon şi Gheorghiţă Mateuţ.

Sosirea lui Dan Voiculescu la DNA a fost marcată şi de un episod amuzant. Patronul Intact a coborât din maşină purtând ochelari de soare de la care căzuse o lentilă. Sesizând probabil că este ceva în neregulă, Voiculescu a început să-şi şteargă ochelarii în timpul declaraţiei în faţa presei, dar absorbit de ceea ce spunea nu a observat că doar o lentilă mai era disponibilă pentru curăţare. A trebuit să-i atragă atenţia o ziaristă pentru a-şi da seama care era motivul pentru care soarele îi bătea într-un singur ochi.

Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, apar în dosarul de şantaj în care este implicat directorul general de la Antena 1, Sorin Alexandrescu şi administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

În referatul procurorilor, apare stenograma unei discuţii între Alexandrescu şi Dan Voiculescu privind contractul cu RCS.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu RCS?
Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Deci lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Da. Bravo. Dar nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu: Da, da. Păi am făcut aia cu un scop, dar vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.

Camelia Voiculescu a fost şi ea interceptată de procurorii DNA, dar indirect. Telefonul lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Grup, era ascultat în baza unui mandat emis de instanţe.

Sorin Alexandrescu a discutat în două rânduri cu Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, potrivit România TV. Ea este coordonatoarea principală a grupului de presa Intact.

Într-una din discuţii, Sorin Alexandrescu îi explică acesteia despre întâlnirea pe care a avut-o cu Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, cel care este denunţător în acest caz şi care ar fi fost şantajat. Alexandrescu îi spunea Cameliei Voiculescu despre rugămintea lui Ioan Bendei de a fi lăsat în pace în campania mediatică pe care Antena 3 o ducea împotriva companiei RCS&RDS.

Alexandrescu: Am avut o întâlnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat că primise o adresă.
Camelia Voiculescu: Aşa.
Alexandrescu: Da. Foarte speriat. Şi domnule, dacă aveam ceva personal cu el. Ce să avem, Doamne fereşte! Şi pe urmă mi-a arătat despre ce este vorba.
Camelia Voiculescu: Da. Şi mă rog, bună întâlnirea?
Alexandrescu: În principiu, da. Îţi povestesc.

O a două discuţie între Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu a avut loc în luna mai. Atunci s-a discutat despre un plic, ocazie cu care Camelia Vociulescu a precizat numele lui Dan Voiculescu. A spus că şi tatăl ei i-a trasat o grijă, pe care Sorin Alexandrescu o avea în lucru.

Alexandrescu: Omul care a primit plicul e într-o oră aicea.
Camelia Voiculescu: Super ok! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum trebuie să ai super grijă, te rog!? Ştii că… Acuma mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după”

Acestea sunt interceptări care apar în referatul cu propunere de arestare pe care l-au făcut cei de la DNA şi în care îl acuza pe Sorin Alexandrescu de şantaj. Directorul Antena TV Grup l-a rugat pe Ioan Bendei să semneze un contract pe care şi l-a dorit grupul de presa Intact, altfel ar fi divulgat informaţii compromiţătoare. De-a lungul timpului, au existat mia multe promo-uri pe care Antena 3 le-a difuzat, în care se anunţa o anchetă jurnalistică de amploare care îi viza pe Mitică Dragimir şi compania RCS&RDS.

Acuzaţia era că RCS&RDS i-ar fi dat mită lui Mitică Dragomir, mai multe milioane de euro, pentru ca RCS&RDS să câştige licitaţia de difuzare a unor meciuri.