Dan Voiculescu contestă în instanţă raportul Inspecţiei Judiciare

Publicat: Miercuri, 27 August 2014 12:48 // Actualizat: Miercuri, 27 August 2014 13:52 // Sursa: romaniatv.net

Dan Voiculescu a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul Inspecţiei Judiciare din CSM care a stabilit că cei doi judecători care l-au condamnat pe omul de afaceri la 10 ani de închisoare au fost desemnaţi în mod corect. Potrivit România TV, Voiculescu cere magistraţilor să anuleze raportul Inspecţiei.

Foto: capital.ro

Dan Voiculescu a decis să conteste la Curtea de Apel Bucuresti raportul Inspectiei Judiciare din CSM care a stabilit că dosarul ICA a fost repartizat în mod legal completului format din judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea.

Contestatia lui Dan Voiculescu a fost inregistrata marti la Curtea de Apel Bucuresti, urmand sa fie repartizata aleatoriu unui complet de judecata si stabilita data la care se va judeca procesul.

Inspecţia judiciară a întocmit raportul după ce avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod corect.

Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară să verifice mai multe aspecte referitoare la desfăşurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuală repartizare nelegală a dosarului.

"În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11 august 2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instanţelor şi Hotărârea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers", anunţa CSM.

Dan Voiculescu, mărturii COMPLETE din închisoare: Afirm în faţa lui Dumnezeu...

Conform sursei citate, motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, în primul rând, despre suspendarea din exercitarea funcţiei de judecător a lui Stan Mustată, pensionarea judecătorului Florică Duţă, precum şi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecătoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarea, respectiv înlocuitorul judecătorului suspendat Stan Mustaţă.

"Pe parcursul perioadei în care au avut loc înlocuirile în cadrul completului de judecată, cu judecătorii din lista de permanenţă (29 aprilie - 10 iunie), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare în funcţii de judecători, la curţile de apel. Doamna Carmen Bogdan şi domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecătorii promovaţi la Curtea de Apel Bucureşti", a mai precizat CSM.

Dan Voiculescu cere anularea condamnării la 10 ani de închisoare primite în dosarul ICA

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie de completul format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, aceştia fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celelălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 aug 14:38
...iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celelălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat. Vezi articolul original


...
27 aug 13:32
...condamnat pe omul de afaceri la închisoare au fost desemnaţi în mod corect, transmite România TV. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
27 aug 12:59
...inspectorii au decis că judecătorii care l-au condamnat pe omul de afaceri la închisoare au fost desemnaţi în …read more ...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H