DAN VOICULESCU: N-am calitatea de a băga oameni după gratii, dar Băsescu VA DA SOCOTEALĂ românilor

Dan Voiculescu a anuntat, vineri, ca a renuntat la concediu, din cauza "luptei" cu Traian Basescu si a precizat ca seful statului va trebui sa "dea socoteala romanilor pentru tot ce a facut", dupa terminarea mandatului si ridicarea imunitatii de care dispune.

25 iul. 2014, 10:46
DAN VOICULESCU: N-am calitatea de a băga oameni după gratii, dar Băsescu VA DA SOCOTEALĂ românilor

„Am renuntat la concediu, pentru concediu ai nevoie de o anumita stare. In lupta asta in care ma aflu cu Traian Basescu numai de concediu nu imi mai arde. Cred ca nici lui nu-i arde”, a declarat Voiculescu, dupa ce a iesit de la sediul Politiei Ilfov, unde se prezinta in cadrul procedurii de control judiciar dispusa de Curtea de Apel in cazul sau.

Voiculescu le-a mai spus ziaristilor ca in zilele urmatoare „vor fi publicate date concrete si domnul Basescu si organele statului vor fi obligate sa raspunda”. Totuşi, el nu a spus concret despre ce date ar fi vorba.

Intrebat de reporterul Romania TV daca, in opinia sa, Traian Basescu va face puscarie dupa terminarea mandatului, Dan Voiculescu a raspuns: „Sunt convins ca va trebui sa dea socoteala romanilor. Eu nu am calitatea sa bag oamenii dupa gratii dar sunt convins ca va trebui sa dea socoteala pentru tot ce a facut”.

Dan Voiculescu: Traian Băsescu doreşte să devină dictatorul Europei şi al Rusiei

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA in dosarul in care omul de afaceri este acuzat de santaj.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la inceputul lunii iulie, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu, acuzat de santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial. ‘Dan Voiculescu a amenintat direct sau prin intermediari oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare.

Dan Voiculescu rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel a suspendat procesul