Dosarul ICA, în care este judecat Dan Voiculescu, NU VA FI STRĂMUTAT

Publicat: Vineri, 11 Iulie 2014 08:45 // Actualizat: Vineri, 11 Iulie 2014 12:58 // Sursa: romaniatv.net

Dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) se va judeca în continuare la Curtea de Apel Bucureşti, după ce ÎCCJ a respins vineri cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului la o altă instanţă, potrivit România TV 

Dan Voiculescu a fost obligat şi la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare.

În aceste condiţii, dosarul ICA rămâne la CAB, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 4 august.

Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde judecătorii au dezbătut cerea de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a invocat vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cererea de strămutare a dosarului ICA, presiunea mediatică excesivă şi negativă asupra acestui caz şi ostilitatea de care au dat dovadă judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), transmite Agerpres.

În sala de judecată Gheorghiţă Mateuţ le-a cerut magistraţilor de la instanţa supremă strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă din ţară, declarând că presiunea mediatică excesivă a afectat imparţialitatea judecătorilor de la CAB.

În acest sens, avocatul a depus peste 300 de pagini cu articole negative din presă cu referire la Dan Voiculescu şi dosarul ICA.

El a mai arătat că emisiunile televizate şi articolele din presă au inoculat opiniei publice ideea falsă că Dan Voiculescu ar fi fost implicat în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie a judecătorului Stan Mustaţă de la CAB.

Avocatul a adăugat că, tot prin intermediul mass-media, anumite persoane au transmis că trebuie urgentată judecarea dosarului ICA, deoarece faptele se prescriu în luna decembrie 2014, lucru care nu este adevărat.

Gheorghiţă Mateuţ a contestat şi modul în care au fost numiţi în dosarul ICA judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, susţinând că decizia Colegiului de Conducere de la CAB nu ar fi legală.

La final, avocatul a cerut ca, pe lângă mutarea dosarului, instanţa supremă să anuleze şi decizia CAB de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri şi acţiuni ale familiei Voiculescu


Judecarea termenului de strămutare a fost stabilită iniţial pe 24 septembrie, însă avocaţii au reuşit să grăbească ‎procesul pentru data de 11 iulie.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o cerere de preschimbare a termenului întrucât dosarul ICA, judecat la Curtea de Apel Bucureşti, s-ar putea încheia până la data stabilită pentru judecarea cererii de strămutare.


Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată. 

 
loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Voiculescu dosarul ICA ICA impartialitate magistrat mogul strămutarea procesului
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iul 15:20
...a respins vineri cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului la o altă instanţă, potrivit România Citește mai departe…

...
11 iul 13:41
...de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.  Source Article from http://www.romaniatv.net/dan-voiculescu-s-a-prezentat-vineri-la-iccj-unde-se-judeca-stramutarea-dosarului-ica_157593.htmlDosarul ICA, în care este judecat Dan Voiculescu, NU VA FI...
11 iul 13:23
Răspunde | Votează email 0 email
pacepa
aberant...trebuia sa fie acceptata. acest complet de judecata este incompetent pentru a analiza corect acest dosar
11 iul 13:22
Răspunde | Votează email 1 email
maya neo
Pai ca sa poata Macacul sa mai dea ordine si sa mai preseze putin, nu?
11 iul 12:25
Răspunde | Votează email 0 email
ronny
atunci, daca nu va fi stramutat, macar judecatorii sa dea dovada de profesionalism si sa judece corect acest dosar, nelasandu-se influentati de presiunile poltice de culise
11 iul 10:07
....byline --> Zi importantă pentru Dan Voiculescu! Înalta Curte hotărăşte astăzi dacă afaceristul va fi judecat...
11 iul 10:02
...Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
11 iul 09:51
... Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde judecătorii vor...
11 iul 09:21
...astăzi dacă afaceristul va fi judecat de alţi magistraţi în dosarul ICA. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.7231
RON
22 Jul
noapte 21 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H