Dan Voiculescu vrea a treia suspendare a lui Traian Băsescu VIDEO

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni seară, că dacă ar depinde de el, preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat ''mâine'' din nou.

30 iul. 2013, 08:15
Dan Voiculescu vrea a treia suspendare a lui Traian Băsescu VIDEO

„Eu am fost autorul a două suspendări, am participat cât am putut de activ la procesul de demitere, s-ar părea că nu am fost suficient de prevăzător, de analitic, motiv pentru care nu am reuşit, dar ce ştiu eu este că România cu Traian Băsescu pe funcţia de preşedinte nu are decât de pierdut. Dacă ar depinde de mine aş face-o mâine (n.r.- a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu). PC ar vota, dar PC singur nu are o majoritate care să poată să-i permită acest lucru. Dacă şi PNL va fi de acord şi dacă împreună vom convinge şi PSD să fie de acord sigur că o vom face. Nu am iniţiat o discuţie, cu dragă inimă mă gândesc să o iniţiez, numai că aştept să clarificăm întâi lucrurile cu partenerii noştri ca să nu repetăm istoria din 2012. Dacă aceste lucruri pot fi clarificate, nu cred că mai e o piedică ca domnul Traian Băsescu să-şi termine mandatul înainte de termen”, a spus Dan Voiculescu într-un interviu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că subiectul va fi dezbătut în cadrul USL şi se va lua decizia „cea mai înţeleaptă”.

Voiculescu a precizat că audierile din ultima vreme la DNA, inclusiv a vicepremierului Liviu Dragnea, au legătură cu faptul că opinia publică a constatat că referendumul pentru demiterea preşedintelui trebuia validat.

„Cred că toată nebunia a început în momentul în care premierul Victor Ponta şi opinia publică a constatat, pe baza unor date de statistică oficiale, că referendumul de fapt a fost corect şi trebuia validat. A fost momentul în care Traian Băsescu şi-a dat seama de impostură, şi-a dat seama că, cu date oficiale pe masă, poporul, instituţiile, străinătatea, au văzut realitatea şi din cele 1,5 milioane de voturi furate sau deturnate au rămas 70 de dosare pentru voturi în neregulă, din lovitură s-a dovedit că nu a fost nicio lovitură de stat, deci, practic, ce ar urma acum ar fi, dacă e posibil, o să consultăm corpul de avocaţi, să vedem în ce măsură poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum”, a încheiat preşedintele fondator al PC.