Dan Voinea, despre Mineriadă: „Ion Iliescu era primul pe lista civililor când ni s-a luat dosarul”

Procurorul Dan Voinea, cel care s-a ocupat la un moment dat de dosarul Mineriadei, a declarat luni pentru B1 TV, în contextul redeschiderii cazului, că dosarul este gata din punctul de vedere al probatoriului, apreciind că din acest moment ”lucrurile se vor desfășura legal și normal”.

09 mart. 2015, 11:31
Dan Voinea, despre Mineriadă: „Ion Iliescu era primul pe lista civililor când ni s-a luat dosarul”

„Eu am primit dosarul în 20005 și l-am ținut până în 2007. Dosarul este gata din punct de vedere al probatoriului. Trebuie să mearga la instanță așa cum a stabilit CEDO.  Este un dosar complex, cred că lucrurile se vor desfășura legal și normal de acum. Eu salut decizia Înaltei Curți”, a precizat procurorul. 

ION ILIESCU, URMĂRIT PENAL în Dosarul Mineriadei din iunie 1990

Întrebat de ce nu a fost gata acest dosar până acum, procurorul a declarat că acest lucru s-a întâmplat din motive politice. 

”Acest dosar are multă încărcătură politică. Presiunea a fost pentru că ni s-a luat dosarul pentru că era terminat. A plecat de la Parchetul militar la civil unde, nu știu din ce motive, a fost închis. Prin decizia Curții Constituționale, Parchetul militar nu a mai avut voie să cerceteze civili.  Primul civil pe această listă era domnul Ion Iliescu”, a mai explicat Dan Voinea.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni să redeschidă Dosarul Mineriadei.