EXCLUSIV Dana Budeanu explică pozele cu Tolontan: „De ce s-a minţit în asemenea hal? Nu sunt tramvaie româneşti, sunt chinezeşti. Nicuşor Dan a spus că sunt bani europeni, dar diferenţa de 145 de milioane de lei este de la noi”

Designerul vestimentar Dana Budeanu, cunoscută pentru poziţiile sale extrem de vehemente pe teme politice, a intervenit joi în emisiunea lui Victor Ciutacu, pentru a explica provenienţa fotografiilor publicate în cursul zilei pe aplicaţia sa, care îi înfăţişează pe Cătălin Tolontan la o întâlnire cu omul de afaceri Valer Blidar, preşedintele Astra Vagoane Arad.

20 mai 2021, 23:37
EXCLUSIV Dana Budeanu explică pozele cu Tolontan: „De ce s-a minţit în asemenea hal? Nu sunt tramvaie româneşti, sunt chinezeşti. Nicuşor Dan a spus că sunt bani europeni, dar diferenţa de 145 de milioane de lei este de la noi”

Dana Budeanu a declarat că a primit fotografiile în toamna trecută, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, dar nu le-a publicat, pentru că prietena ei şi candidata la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, nu a lăsat-o, dorind să desfăşoare o campanie „pură”.

„Contextul a fost stirea despre plangerea penala a primarului de la sectorul 4. Dupa ce am citit articolele, inclusiv la voi pe site, parca am avut un deja-vu si mi-am adus aminte de o campanie de presa din toamna trecuta, care semana foarte mult cu cea descrisa de primarul Baluta. Mi-am dat seama ca asa s-a intamplat in campania electorala si cu acea campanie de presa legata de achizitia a 100 de tramvaie romanesti.

Dana Budeanu a publicat fotografii greu de explicat cu Cătălin Tolontan! Ziaristul, la masă cu un afacerist implicat într-o licitaţie mega-controversată de aproape 1 miliard de euro! Pe cine ajutau de fapt „dezvăluirile” lui?!
Pentru ca aceste dezvaluiri se fac doar in campaniile electorale sau inainte de arestari. Eu am primit acele fotografii in septembrie, dar nu le-am dat atunci pentru ca nu s-a vrut. Nimeni nu a vrut, inclusiv Gabi, ea s-a suparat pe mine si cand am dat inregistrarile cu Nicusor. Ea a vrut sa facem o campanie pura. Ma rog, nu exista asa ceva. In luna aceea dementa de septembrie am si trecut prin si am fost si martora la tot felul de situatii.

Dana Budeanu: „Ştim cu toţii că presa a influenţat, în ultimii 10 ani, inclusiv decizii ale instanţelor”

Aceste fotografii la un moment dat au fost comercializate si cand nu a vrut nimeni sa le dea… Eu stiu doar discutia despre aceste fotografii, probabil dupa aia au fost date la liber. Eu cred ca este felul in care majoritatea presei a ajuns sa functioneze. Sunt sigura ca tu, cu experienta ta, stii despre ce vorbesc. Presa a ajuns sa functioneze astfel.

Eu nu pot sa-l acuz pe domnul Tolontan, ca poata sa zica ca s-au intalnit sa discute despre situatia respectiva. Nu este ok, am descoperit astazi ca nu este ok nici contractul. S-a schimbat suma, sunt 145 de milioane de lei in plus, nu este ok. Avem nevoie de tramvaie, ok, dar de ce s-a mintit in asemenea hal in jurul acestui contract. Ca tramvaiele sunt romanesti. Nu sunt, sunt chinezesti, nu are rost sa spunem prostii. Domnul Nicusor Dan a spus ca sunt finantate cu bani europeni, dar nu este asa.

Suma obtinuta de la UE este de 840 de milioane, obtinuti de Gabriela Firea, dar suma nu mai este aceeasi, avem 145 de milioane, care nu mai sunt de la UE, sunt de la noi. Toate informatiile pe care le dau eu sunt publice, nu le inventez eu.

Asta este povestea ultimilor 10 ani din presa din Romania. Asta e o discutie pe care nu putem sa o avem ca la sprit. Eu nu pot sa spun ca faptul ca a scris domnul Tolontan a influentat, dar stim toti ca presa influenteaza enorm si a influentat enorm in ultimii 10 ani, inclusiv decizii ale instantelor.”, a spus Dana Budeanu la România TV.

Citeşte şi: Tudor Chirilă: „Cooptarea Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier la BNR e o flegmă peste obrazul meritocrației!”