Dana Budeanu, despre scandalul din Poliţie: „Poliţist poate fi oricine, cred că şi eu. Fără să fac şcoală. M-am îmbrăcat, mă dau cu ojă, îmi pun un decolteu şi am plecat pe stradă”

În urma scandalurilor de amploare în care a fost implicată Poliţia Română în ultimele zile, după accidentul tragic ce a dus la moartea Raisei şi crima din Bolintin, Dana Budeanu a explicat care sunt, în viziunea ei, cele mai grave probleme ale instituţiei.

18 ian. 2022, 08:39
Dana Budeanu, despre scandalul din Poliţie: „Poliţist poate fi oricine, cred că şi eu. Fără să fac şcoală. M-am îmbrăcat, mă dau cu ojă, îmi pun un decolteu şi am plecat pe stradă”

Dana Budeanu crede că lipsa unei pregătiri temeinice a agenţilor de Poliţie, dar şi absenţa unui departament de comunicare profesionist, sunt factorii care au făcut ca Poliţia Română să aibă una dintre cele mai proaste imagini în ochii românilor dintre instituţiile statului.

„Ministerul Afacerilor Interne nu are deloc un departament de Comunicare. Nu există. De aceea există acest haos și imaginea Poliției este un dezastru în toată presă. Pentru că nimeni nu comunică”, a spus Dana Budeanu, la Antena 3.

„Tensiunea este maximă. În secundă în care se întâmplă o asemenea tragedie, toată lumea vrea sânge. Este normal. Tu, MAI, trebuie să ieși, în urmă consultărilor cu un expert în comunicare. Tu nu mai poți să protejezi pe nimeni, că nu poți. Este o reacție firească a unei instituții de asemenea anvergură.

Ție, că șef al Poliției Capitalei nu poate să îți fie frică de presă. Eu ca cetățean vreau să simt că Poliția este în control.

Polițist poate să fie oricine. Eu pot fi polițistă. Cred că în câteva luni. Fără să merg la Academie, fără să fac școală, fac pe whatsapp câteva cursuri și s-a terminat. M-am îmbrăcat, mă dau cu ojă, îmi pun un decolteu și am plecat pe stradă. Și mă închid în mașină când vine un infractor. Firesc, pentru că nu am pregătire. Eu nu pot să merg polițistă la 48 de kile.

Din surse externe sunt foarte multe angajări. Sunt foarte multe fără Academia completată, fără probele fizice trecute. Nu au nimic. Probabil există o strategie cu angajările din surse extrene, dar ele trebuie să se oprească la birou. Bați la calculator, scrii o declarație. Nu pleci pe stradă, nu ești pregătit.

Polițistul trebuie să fie pregătit fizic excepțional. Normal. În anumite standarde. Eu pot să ma duc acum în Bolintin să mă lupt cu jumătate de clan? Pe cine trimiți acolo?”, a mai spun Budeanu.

Dana Budeanu, despre viaţa după pandemie: „Se termină chestia asta, dar nu şi controlul populaţiei. Vom intra în altă demenţă”

„Pandemia este pe final. Au spus-o absolut toţi „specialiştii”, dar noi am spus-o înainte aici. Se termină chestia asta, dar nu se termină controlul populaţiei.

Vom intra în era salvării planetei, cu încălzirea globală şi tot ceea ce a început deja. Vom fi toţi într-o altă demenţă, aia în care ne vom reclama vecinul că se uită prea mult la televizor sau că nu şi-a aruncat gunoiul, care se duce la groapa comună oricum, în saci diferiţi.

Şi alte prosteli pe care din păcate marea majoritate le va înghiţi exact cum a înghiţit toate aberaţiile.”, a mai spus Dana Budeanu.

Citeşte şi: Tatăl Raisei, fetiţa omorâtă de poliţist pe trecerea de pietoni, rupe tăcerea. „A dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine”