Dana Gîrbovan a depus la CSM demisia din magistratură. CSM a trimis către Iohannis propunerea privind eliberarea din funcţie

Dana Gîrbovan, propusă ministru al Justiției de către premierul Viorica Dăncilă, a anunțat luni pe Facebook că a depus la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia din magistratura.

26 aug. 2019, 07:06
Dana Gîrbovan a depus la CSM demisia din magistratură. CSM a trimis către Iohannis propunerea privind eliberarea din funcţie

UPDATE. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act luni de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan, propunerea de eliberare din funcţie fiind trimisă preşedintelui Klaus Iohannis.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (unanimitate)”, se arată în decizia CSM.

Decizia de eliberare din funcţie va ajunge la preşedinte, care trebuie să semneze un decret în acest sens. Astfel, Klaus Iohannis va avea două decizii de luat în ceea ce o priveşte pe judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj.

„Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura.

In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata.

Principalele 12 proiecte de solutii pentru imbunatatirea sistemului de justitie pe care doresc sa le implementez ca ministru al justitiei le gasiti la adresa: https://www.facebook.com/dana.girbovan.5/posts/2438562839523483″, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.

 Citeşte şi: Remanierea Cabinetului Dăncilă. Propunerile ajung astăzi pe masa preşedintelui Iohannis