Dana Nălbaru explică secretul din spatele adopţiei: „Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva”

În urmă cu zece ani, Roxana se afla pe lista copiilor dificil de adoptat, iar de 5 ani face parte din familia Nălbaru-Bucur. 

09 mai 2023, 15:06
Dana Nălbaru explică secretul din spatele adopţiei: „Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva”
Fiul Danei Nălbaru este un geniu. La doar 7 ani se pregătește să dea Bacalaureatul: ”Are sute de cărți citite”

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au împreună trei copii, Sofia, Roxana și Kadri. Fiul cel mic, Kadri, în vârstă de 7 ani, este copil supradotat și deja se pregătește pentru examenul SAT, echivalentul din SUA al Bacalaureatului. Toți cei trei copii învață în sistem ‘homeschooling’.

Dana Nălbaru a vorbit despre decizia de a o lua pe micuța Roxana în familia lor și spune că a consultat special lista copiilor pe care nu-i voia nimeni.

Despărţire fără regrete. De ce și-a părăsit Dana Nălbaru iubitul. Motivul tulburător pentru care a plecat de acasă
‘A fost o dorinţă veche, dinainte de a-l avea pe Kadri. Ne-am dorit să facem un real bine. Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva, oricât de lipsit de modestie sună lucrul ăsta. Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni.

Am văzut-o şi în patru luni ne-am cunoscut. La câteva săptămâni după ce ne-am văzut a venit la noi şi a rămas’, a povestit vedeta într-un interviu acordat pentru libertateapentrufemei.

 

Copiii Danei Nălbaru și ai lui Dragoș Bucur fac școala acasă
Sofia (17 ani) și Roxana (10 ani), fetele Danei Nălbaru și ale lui Dragoș Bucur, au fost retrase de la școală și studiază acasă de ceva timp, iar micuțul Kadri nici nu a apucat să vadă cum este în colectivitate pentru că învață deja pentru examenul de Balacaureat.

Sofia nu mai merge la școală de 6 ani, iar Roxana învață de acasă de 2 ani. Mezinul nu a fost niciodată în sistemul clasic de învățământ, însă, după cum povestește mama sa, copilul este mult peste copiii de vârsta lui, acesta fiind aproape gata să dea „examenul maturității’, varianta americană.

Dragoş Bucur, după ce Dana Nălbaru a anunţat că s-a pocăit: „Mi-am dat seama că a devenit cool să fii ateu și un semn de primitivism să fii creștin”

E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil.

Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește’, a mai explicat Dana Nălbaru.

„Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor. Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect’, a mai menționat soția lui Dragoș Bucur.

Dana Nălbaru dezvăluie că nu își obligă copii să facă nimic și că îi încurajează să învețe liber. Nici nu-i obligă să meargă la școală sau să studieze ceva anume, dar nici nu a încercat să le insufle acestora să-i urmeze credințele religioase.

Nu, nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nu au fost obligați nici să meargă la școală. Ei învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu. Sper că doar prin faptele mele sau prin cuvintele mele, copiii mei sau prietenii mei vor schimba ceva în viața lor ca să fie la fel de liniștiți. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă ce am înțeles eu.

Copiii mei, cel puțin băiețelul meu, se roagă alături de mine în fiecare seară. A fost decizia lui. Niciodată nu i-am spus să facă ceva.

A văzut la mine și a venit lângă mine. Se roagă în gând așa cum știe el și îmi pune întrebări când vrea să știe ceva’, a declarat artista în cadrul podcast-ului Fain & Simplu, găzduit de Mihai Morar.

Mai mult, ea afirmă că fiul ei e mult mai avansat decât nivelul de educație al copiilor de vârsta lui și nici nu îi place să meargă în locuri aglomerate.

‘Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă’,  a mai mărturisit fosta solistă.