Dinu Patriciu, trimis la psihiatru. Soţia vrea să-l declare lipsit de discernământ

Dana Patriciu, soţia lui Dinu Patriciu, vrea ca, după divorţ, să pună mâna pe toţi banii miliardarului. Ea a formulat o cerere prin care solicită judecătorilor să-l declare pe fostul soţ lipsit de discernământ şi să o numească pe ea tutorele său, informează România TV.

13 feb. 2013, 22:06
Dinu Patriciu, trimis la psihiatru. Soţia vrea să-l declare lipsit de discernământ

Soţia lui Dinu Patriciu a trimis o cerere către Parchet prin care îşi trimite soţul la psihiatru pentru a verifica dacă miliardarul român mai are discernământ. Dacă Dana Patriciu ar deveni tutorele omului de afaceri, ea ar avea dreptul de a controla toţi banii magnatului.

Nu se poate pune problema în cazul domnului Patriciu de o incapabilitate sau de o lipsă de discernământ. Soţul poate să aducă această cerere în lumina şi pe masa judecatorului care este obligat să o ia în considerare. Asta nu înseamnă că va fi şi rezolvată, în sensul că Dinu Patriciu va fi declarat lipsit de discernământ, astfel încât să aibă nevoie de un tutore. Este necesară mai întâi o expertiză psihiatrică„, a declarat la România TV avocatul Daniel Ionaşcu.

Nu este singurul front pe care Dana Patriciu încearcă să pună mâna pe banii miliardarului. Familia Patriciu este implicată într-un alt proces, de data aceasta de partaj, în care Dana Patriciu cere jumătate din averea miliardarului român, evaluată la peste 2,3 miliarde de euro. În acest proces, soţia omului de afaceri trebuie să plătească o taxă de timbru record, care se ridică la 70 de milioane de euro.

De altfel, Dana a depus o cerere de ajutor public judiciar conform căreia nu dispune de această sumă, şi că, în acest moment, singurul venit este pensia de arhitect de 3.300 de lei.