Dăncilă către ambasadorii români: Vă susţin demersurile pentru promovarea politicilor guvernamentale în domeniul securităţii energetice

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis luni diplomaţilor români că îi susţine în intensificarea demersurilor pentru promovarea politicilor guvernamentale în domeniul securităţii enegetice, domeniu "strategic şi vital" pentru ţara noastră.

26 aug. 2019, 08:49
Dăncilă către ambasadorii români: Vă susţin demersurile pentru promovarea politicilor guvernamentale în domeniul securităţii energetice

„România a deţinut, în premieră, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene – un adevărat test al vocaţiei noastre europene. A fost un veritabil exerciţiu de succes şi fundament al unor viitoare proiecte importante pentru Uniune, pentru România şi pentru politica noastră externă.

Dincolo de faptul că a avut o dimensiune cantitativă impresionantă, exprimată prin numărul semnificativ de dosare legislative finalizate, evenimente organizate şi concluzii adoptate, Preşedinţia română a Consiliului UE a reprezentat un salt calitativ în consolidarea construcţiei europene şi în îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor europeni. (…) Este de remarcat, totodată, contribuţia noastră la consolidarea dimensiunii sociale a Uniunii, la dezvoltarea unei viziuni comune privind combaterea schimbărilor climatice, la securitatea energetică.

De altfel, acest domeniu se regăseşte printre preocupările dumneavoastră şi constituie un subiect-cheie atât în cooperarea la nivel de parteneriate strategice, cât şi la nivel regional. Vă susţin să intensificaţi demersurile diplomatice pentru promovarea politicilor guvernamentale în acest domeniu strategic şi vital pentru ţara noastră”, a precizat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, în discursul susţinut la întâlnirea cu şefii de misiuni ale României, care sunt prezenţi în aceste zile la Bucureşti, la Reuniunea anuală a diplomaţiei române.