Viorica Dăncilă critică prezenţa lui Klaus Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne: O formă de presiune

Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD, a criticat prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la instalarea ministrului liberal al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi a celui de la Interne, Marcel Vela. Fostul premier spune că astfel nu mai poate fi garantată imparţialitatea justiţiei. Totodată, liderul PSD consideră că şeful statului a vrut să-i reamintească ministrului de Interne cine l-a pus acolo şi la comenzile cui răspunde.

05 nov. 2019, 17:56
Viorica Dăncilă critică prezenţa lui Klaus Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne: O formă de presiune

„Să spunem că putem înţelege prezenţa lui Klaus Iohannis la Apărare şi Externe, domenii în care are atribuţii. Dar cum poate justifica nevoia de a-l binecuvânta personal pe ministrul de la Justiţie. Cum putem să ne aşteptăm că justiţia va fi imparţială, dacă Iohannis are grijă să-l supravegheze pe Predoiu”, susţine Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că peste câteva zile, Ministerul de Interne va organiza alegerile prezidenţiale, iar Iohannis a avut un scop clar venind la instalarea lui Vela.

„Preşedintele a vrut să le reamintească cine i-a pus acolo şi la comenzile cui răspund”, a spus Dăncilă, conform căreia preşedintele „se află în confict de interese cel puţin moral”.

Viorica Dăncilă, prima reacţie după învestirea Guvernului Orban: Astăzi este o zi neagră pentru democraţie. Avem un preşedinte dictator

„Candidatul Iohannis a mers să facă declaraţii politice la intrarea în drepturi a miniştrilor Justiţiei şi Afaceri Interne, în condiţiile în care duminică sunt alegeri, iar săptămâna viitoare este proces în dosarul şase case. Ce formă odioasă de presiune pune pe aceste ministere unde are interes direct!”, a sublinat fostul premier.

„De ce nu a mers şi la Ministerul Muncii să arate că-l interesează şi pensiile şi salariile românilor? De ce nu a mers la Ministerul Sănătăţii să le spună că nu vor comasa spitale, de ce nu a mers la Agricultură?”, a întrebat retoric fostul prim-ministru.

„Cum este posibil ca într-un stat democratic preşedintele ţării- candidat – să facă declaraţii politice de la sediul MAI şi MAE cu câteva zile înainte de alegeri? Acest preşedinte dictator a acaparat tribunele ministerelor pentru a ataca singurul competitor – PSD. Este uluitor: în niciun stat european nu ar fi permis un aşa amestec în activitatea executivului”, a continuat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunţat că PSD va forma un grup care va monitriza constant activitatea Guvernului Orban.

„Grupul va fi format din foşti miniştri şi specialişti şi va prezenta rapoarte periodice cu privire la derapajele Guvernului”, a precizat fostul premier.