Dăncilă, despre alegeri locale şi parlamentare simultane: Timpul nu e aşa lung ca să permită astfel de decizii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a comentat vineri ideea avansată de liderul USR, Dan Barna, privind posibilitatea organizării de alegeri parlamentare anticipate odată cu cele locale, arătând că o astfel de decizie presupune mulţi paşi, pe care nu îi permite intervalul de timp rămas.

26 iul. 2019, 11:50
Dăncilă, despre alegeri locale şi parlamentare simultane: Timpul nu e aşa lung ca să permită astfel de decizii

Precizările au fost făcute după ce preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat pentru ziare.com că, în cazul în care va fi ales preşedinte al României, va încerca să obţină un acord politic asumat pentru alegeri anticipate care să fie făcute odată cu alegerile locale.

„Declaraţii putem face fiecare dintre noi. Trebuie ca aceste declaraţii să fie dublate de argumente şi de un fundament real. Dacă venim cu declaraţii doar pentru că am intrat deja în campanie electorală, cred că nu vom genera încredere în rândul românilor. Domnul Barna trebuie să citească, să vadă cum poate realiza acest lucru şi în acelaşi timp să se gândească la Constituţie, să se gândească că anumite decizii se pot lua prin referendum. Deci, sunt foarte mulţi paşi şi timpul nu este aşa lung ca să permită toate aceste decizii”, a arătat Dăncilă într-o conferinţă de presă susţinută la Vaslui.

Ea a efectuat vineri o vizită la organizaţia PSD Vaslui şi a participat la reuniunea Comitetului Executiv Judeţean.