Dăncilă, despre plecarea din fruntea PSD: Dacă vor considera colegii că trebuie să fac acest pas, atunci facem Congres

Se anunţă zile luptă crâncenă în PSD după înfrângerea suferită de Viorica Dăncilă în faţa lui Klaus Iohannis. În 24 noiembrie 2019, Dăncilă a obţinut cel mai slab scor al unui candidat PSD la alegerile prezidenţiale din istoria partidului. Sunt voci în PSD care spun că este necesară o analiză pentru a se afla motivele care au dus la obţinerea acestui scor de către PSD.

24 nov. 2019, 20:12

„Sunt o persoană puternică, n-am lăsat niciodată partidul la greu, eu am mers înainte. Nu am demisionat nici când am fost premier și au fost clipe grele, sunt un om puternic, când partidul are nevoie de tine, n-ai voie să faci un pas în spate”, a spus Viorica Dăncilă, după înfrangerea suferită în faţa candidatului PNL Klaus Iohannis, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. 

„Nu-mi dau demisia, dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un Congres” a mai spus liderul PSD, amintind că și ea a fost aleasă în funcția de președinte tot la un Congres.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019: Viorica Dăncilă s-a impus în doar cinci judeţe. Record de voturi în Teleorman

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, crede că o analiză trebuie făcută în partid pentru a se afla motivele, cauzele care au dus la obţinerea acestui scor de către social-democraţi în turul doi al alegerilor prezidenţiale. 

„O analiză trebuie făcută. Pe de o parte este normal să facem acest lucru după ceea ce partidul astăzi are ca şi scor, care au motivele, acele cauze care au dus la această situaţie. De asemenea, în economie, în piaţă, practic în stradă să vedem exact ce anume mai trebuie făcut pentru ca lumea să înţeleagă exact acest că acest partid social democrat, singurul care practic este un partid românesc”, a declarat Teodorovici, la Antena 3. 
 
El a mai spus că PSD va sancţiona orice abatare făcute de preşedinte, premier sau vreun ministru.
 
„Pe de altă parte cred că orice abatere, orice derapaj trebuie să fie sancţionat. (…) Mă refer la absolut toate aceste acţiuni. Mă refer la orice derapaj din partea oricărui om politic, fie că este preşedintele statului, primul ministru sau ministru, este obligaţia noastră morală că dacă legea este încălcată să fie făcută o acţiune în acest sens”, a explicat preşedintele executiv al PSD.
Teodorovici a mai spus şi că PSD nu se teme de alegeri anticipate. 
 
„PSD nu se teme să aibă o astfel de abordare, să meargă la alegeri anticipate pentru că suntem o forţă, eu cred că suntem mai puternici decât o arată astăzi cifrele şi s-a dovedit acest lucru”, a precizat Teodorovici.

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă i-a transmis vreun mesaj după anticipata realegere a lui Klaus Iohanns în funcția de președinte al României. 

Din sediul PSD, duminică seara, Viorica Dăncilă a făcut câteva declarații pentru Realitatea Plus, iar unul dintre ele s-a referit la un eventual telefon de felicitare către președintele Klaus Iohannis:

”Nu l-am sunat. Nu știu dacă îi voi da un mesaj, dar a câștigat și după ce văd rezultatul final, și în politică precum și în sport, trebuie să-l feliciți. A fost mai bun, a câștigat, a avut mai multă susținere populară și întotdeuna învingătorul trebuie felicitat” a spus liderul PSD Viorica Dăncilă.