Dăncilă, despre protestul din 10 august: Când se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că seamănă cu o lovitură de stat

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că protestul din 10 august ” seamănă cu o lovitură de stat”, pentru că s-a forţat intrarea în sediul Guvernului. Dăncilă i-a comparat pe protestatarii din Piața Victoriei cu Vestele Galbene din Franța.

24 iul. 2019, 20:10
Dăncilă, despre protestul din 10 august: Când se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că seamănă cu o lovitură de stat

„În momentul în care se încearcă intrarea în guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (…) Eu ştiu un lucru: că auîncercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă în orice ţară a Uniunii Europene. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acesti lucru”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Viorica Dăncilă, referindu-se la protestul din 10 august, potrivit News.ro.

Dăncilă a spus că „cine a greşit să plătească”.

„Am înţeles că sunt dosare, se cercetează. Cine a greşit, de-o parte şi de alta, trebuie să plătească. (…) Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţii”, a mai spus premierul.

Dăncilă a comparat protestatarii cu Vestele Galbene.

„Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa, haideţi să facem un pic de comparaţie şi să vedem. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului sau se intră în altă parte prin forţă? Nicăieri în lume nu este permis acest lucru”, a afirmat premierul.

„Legea trebuie respectată, indiferent dacă e în cadrul forţelor de ordin sau al persoanelor care protestau acolo”, a susţine Dăncilă.

Întrebată dacă noul ministru de Interne va desecretiza toate documentele legate de protest, Dăncilă a spus că procurorii au cu siguranţă toate datele pentru a analiza dosarul.

„Eu cred că procurorii au acces la aceste documente şi cred că ministrul trebuie să facă tot ce e posibil legal pentru aflarea adevărului”, a mai spus premierul.

Citește și: Dăncilă îl parafrazează pe Iohannis: „Obiectivul este să câştigăm alegerile prezidenţiale tur cu tur”. În ce condiţii îşi dă demisia


loading...