Dăncilă, după ce a anunţat schimbarea ministrului Justiţiei: „Dacă Ana Birchall a mers la Cotroceni e grav”. Ana Birchall DEZMINTE

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după CEx că Ana Birchall va fi înlocuită de Dana Gârbovan la conducerea Ministerului Justiţiei. Preşedintele PSD a mai declarat, ca răspuns pentru jurnalişti, că este „foarte grav" dacă Ana Birchall a plecat din CEX PSD la Palatul Cotroceni după ce a aflat că o să fie schimbată din funcție, așa cum se vehiculează în presă. 

23 aug. 2019, 12:17
Dăncilă, după ce a anunţat schimbarea ministrului Justiţiei: „Dacă Ana Birchall a mers la Cotroceni e grav”. Ana Birchall DEZMINTE
UPDATE: Ana Birchall DEZMINTE zvonurile și a publicat dovada că nu a fost la Cotroceni după CEX PSD.
„Fake news – După ședința CEx am venit la Ministerul Justiției”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Viorica Dăncilă a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că s-a discutat despre remanierea guvernamentală, pentru care vor fi trimise solicitări către preşedintele Klaus Iohannis luni.
 
„În ceea ce priveşte remanierea, pentru Ministerul Afacerilor Interne PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru Ministerul Educaţiei Naţionale – Şerban Constantin Valeca, senator, vicepreşedintele Senatului, cercetător, fost ministru pentru Cercetare, pentru Ministerul Justiţiei – Dana Gârbovan, independent, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, vicepremier pentru probleme economice – Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrie şi servicii din Camera Deputaţilor, şi vicepreşedinte pentru parteneriate strategice – Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri, votate în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a spus Dăncilă.
 
Premierul Viorica Dăncilă a spus vineri, după ședința CEx, că nu are ce să-i reproșeze Anei Birchall și i-a adus la cunoștință de ce a ales să o propună pe Dana Gîrbovan pentru preluarea portofoliului la Justiție.
„Am explicat de ce am vrut aceasta schimbare. Vreau ca la Justitie sa fie cineva care cunoaste foarte bine modul in care lucreaza magistratii, cineva independent si nu am mai vrut sa fie cineva inregimentat politic. (…) Am discutat şi cu dna Gârbovan. Am rugat-o sa vina având in vedere experienta domniei sale si respectul de care se bucura in domeniul justitiei”, a explicat Dăncilă. 

În legătură cu zvonurile privind prezenţa Anei Birchall la Cotroceni, după decizia schimbării sale de la Justiţiei, Dăncilă a spus: „Daca a facut acest lucru este foarte grav. Este membru PSD si problemele le rezolvam in interiorul partidului. I-am explicat dnei Birchall ca vreau sa fac aceasta nominalizare pentru ca vreau pe cineva din randul magistratilor care nu este inregimentat politic, sa existe certitudinea ca e buna conlucrare si va exista consens”.