Dăncilă:Reducerea TVA și dublarea alocaţiilor, posibile datorită măsurilor economice eficiente luate de guvern

Eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD şi vicepreşedintă a Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, salută intrarea în vigoare a reducerii TVA de la 24% la 9% pentru toate produsele alimentare și dublarea alocațiilor, apreciind că implementarea celor două măsuri este posibilă datorită eforturilor Guvernului Ponta care, în ultimii 3 ani, a adus României o creștere economică sustenabilă.

01 iun. 2015, 10:17
Dăncilă:Reducerea TVA și dublarea alocaţiilor, posibile datorită măsurilor economice eficiente luate de guvern

„Astăzi este ziua veștilor bune, datorită intrării în vigoare a reducerii TVA la 9% la alimente și a promulgării legii prin care toate alocațiile copiilor se vor dubla. Guvernul Ponta este primul care reduce TVA, o măsură de care vor beneficia în primul rând persoanele cu venituri reduse și cele din clasa de mijloc. Iată că politicile implementate de Guvernul Ponta în ultimii ani produc rezultate concrete, în beneficiul românilor, lăsând în urmă definitiv perioada neagră a austerității.

Începând de astăzi, impactul scăderii TVA la 9% va fi simțit de către fiecare cetățean român, care va plăti cu până la 15% mai puțin pentru coșul lunar de cumpărături. Reducerea fiscalității prin scăderea TVA la alimente va conduce, de asemenea, la reducerea evaziunii fiscale, ajutându-i inclusiv pe producătorii români, prin creșterea competitivității produselor autohtone în raport cu cele europene.

Totodată, susținerea pentru dublarea alocațiilor, după ce Guvernul Ponta a mărit deja alocațiile pentru copiii din familiile defavorizate, este dovada unui real interes al Executivului pentru creșterea nivelului de trai al populației și pentru îmbunătățirea situației familiilor din România”, declară Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD.