Danemarca prelungeşte controalele temporare la graniţa cu Germania

Guvernul danez a decis marți să extindă cu zece zile, până la 4 martie, controalele temporare la frontiera cu Germania, relatează Reuters.

23 feb. 2016, 10:18
Danemarca prelungeşte controalele temporare la graniţa cu Germania

Anunțul a fost făcut de Ministerul danez pentru Imigrație, Integrare și Locuințe. ‘Guvernul consideră că aceste controale încă sunt necesare pentru a evita acumularea de imigranți ilegali în Danemarca’, se menționează într-o declarație a ministerului citat.

Măsura a fost deja extinsă cu 20 zile, până pe 23 februarie. Controlul la granița cu Germania a fost necesar în urma măsurii similare luate de Suedia în ce privește frontiera cu Danemarca.

La 4 ianuarie, Danemarca a introdus controalele la frontiera sa cu Germania după ce Suedia, confruntată cu un aflux îngrijorător de refugiați, le-a impus companiilor de transport auto și feroviare care folosesc podul Oresund, dinspre Danemarca, să verifice identitatea călătorilor înainte de îmbarcare.

Citeşte şi Controalele la graniţa danezo-germană au fost reintroduse 

Danemarca a primit peste 21.000 de cereri de azil în 2015, în creștere cu 44% față de 2014, dar numărul net este inferior celor din Germania și Suedia, informează Agerpres.

Țara nordică a adoptat la finalul lunii trecute o reformă a dreptului de azil, care a atras critici internaționale. Condamnată mai ales de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați și Amnesty International, reforma prevede confiscarea unei părți a bunurilor migranților și înăsprește considerabil condițiilor de regrupare familială.